Sfaturi utile

Semne pe care ochii le arata despre sanatatea ta. Nu ar trebui sa le neglijezi!

 

 

 

Despre ochi se spune cum ca ar fi oglinda sufletului, insa in acelasi timp ei pot indica o multime de semne cu privire la starea de sanatate. Afla care sunt acestea si ia masuri!

 

Ulcior permanent

Daca ai urcior, trebuie sa stii ca acesta apare in urma iritatiilor. Acesta este umflatura la baza genelor care apare din cauza unui blocaj la nivelul glandelor sebacee si in mod normal ar trebui sa dispara in cateva zile, dar daca persista, poate fi destul de deranjant. Un urcior care persista mult timp poate fi un simptom al carcionomului si cel mai indicat este sa mergi la doctor, la un consult.

Sprancene rare

Daca ai observat ca sprancenele tale au inceput sa devina din ce in ce mai rare, motivul ar putea fi ori inaintarea in varsta, stresul sau deficienta de vitamine. Alopecia areata, adica golurile de par mai pot aparea si din cauza hipotiroidismului. Asa ca daca observe piederi massive de par, verifica si starea de sanatate a glandei tiroide.

Privire incetosata

Foarte multe persoane petrec extrem de mult timp in fata calculatorului, atat la munca, cat si acasa, ceea ce intr-un interval foarte scurt de timp duce la vederea incetosata. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, cu siguranta ti s-a intamplat sa ai senzatia de ochi uscati. Este necesar consultul medicului oftalmolog, care iti poate recomanda picaturile de ochi sau ochelari de protectie pentru atunci cand petreci timp in fata monitorului.

Ochi umflati

Cu totii avem momente cand privirea pare sa ne tradeze ceea ce simtim, atat interior, cat si exterior. Daca simti nevoia constant sa stai cu ochii mariti in permanenta, ca si cum te-ai stradui sa vezi ceva, ar putea fi vorba despre probleme cu tiroida sau o boala a ochilor. Dificultatea de a putea inchide ochii este unul dintre simptomele care fac ochii sa para umflati.

Albul ochilor- ingalbenit

Ne privim zilnic in oglinda, asa ca este imposibil sa nu observi schimbarile de culoare ale ochilor. Adultii si chiar si nou-nascutii cu ficatul nedezvoltat pot fi un semn al icterului. Cei care sufera de ciroza sau hepatita au si ei acest simptom, asa ca daca observi ca albul ochilor incepe sa se transforme in galben, nu trece cu vederea si afla care este cauza.

Din când în când, toată lumea are senzații neplăcute în ochi. Pentru majoritatea dintre noi, o odihnă bună și un somn sănătos sunt suficiențe că să îți restaureze vederea, dar există câteva semne pe care un trebuie să le ignori.

 Puncte albe pe cornee

Este un fenomen comun pritre oamenii care poartă lentile de contact și poate fi un semn de infecție corneala. Chiar și mici răni la ochi cauzate de purtarea lentilelor de contact pot să ducă la infecții și la un ulcer corneal. Oamenii care poartă lentile expirate sau poartă lentile de contact zilnice pentru o perioadă mai lungă de timp un risc crescut.

Un cerc alb în jurul irisului

Cel mai des este un semn al îmbătrânirii, ce un este un semn de îngrijorare. Dar dacă ești departe de vârstă pensionării, un cerc alb în jurul irisului poate să semnifice un nivel ridicat de colesterol și trigliceride.

 Ochi roșii

Cauza ochilor roșii poate să fie somnul insuficient, muncă prelungită sau expunerea la vânt și ploaie. Dacă ochii sunt roșii fără un motiv anume, poate să semnifice boli precum glaucom, presiune intracraniana și diabet.

 Ochi uscați

Ochii uscați pot să cauzeze disconfort și mâncărimi iar frecarea ochilor distruge pielea delicată a ochilor. Cea mai comună cauza este alergia sezonieră.

Ochi uscați și roșii

Este o consecință a oboselii și a lipsei de somn și este adesea luată greșit că semn al unei infecții.

Lacrimi involuntare

Poate să sună puțin a paradox, dar lacrimile involuntare sunt un semn al ochiului uscat. Fenomenul este comun în rândul celor care petrec mult timp la calculator sau la TV.

 

Sursa: Tasta Cristao