Placinte si Rulade

Pateuri delicioase si pufoase cu mac și vișine – aluat puțin și aerat, cu multă umplutură!

 

 

Pateuri pufoase cu mac și vișine – aluat puțin și aerat, cu multă umplutură!

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă extraordinară de pateuri cu glazură de ciocolată. Desertul este atât de apetisant, gustos și aspectuos, încât vă veți îndrăgosti din prima. Este o adevărată capodoperă culinară, cu un gust ispititor. Se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. O să aveți nevoie doar de puțin timp liber. Deci, din cele mai banale ingrediente veți obține un desert fantastic și suculent, datorită umpluturii magice, preparată din semințe de mac și vișine.

 

Ingrediente:

– 12 g de drojdie uscată

– 390 ml de lapte cald

– 1 ou

– 350 g semințe de mac

– 165 g de zahăr

– 200 g de unt

– 450-480 g de făină cernută

– 350 g de vișine

INGREDIENTE GLAZURĂ

– 100 g de ciocolată

– 3 linguri de frișcă

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți maiaua: amestecați într-un vas 60 ml de lapte cald cu drojdia uscată și 15 g de zahăr. Amestecați bine maiaua, apoi acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la un loc cald pentru 15-20 minute.

2. Pregătiți aluatul: turnați într-o cratiță 130 ml de lapte și adăugați 120 g de unt. Puneți cratița pe foc. Încălziți compoziția la foc mic, până se topește untul. Opriți focul. Lăsați compoziția puțin să se răcească, apoi spargeți 1 ou și adăugați 80 g de zahăr. Amestecați bine compoziția.

3. Combinați într-un bol maiaua cu compoziția lăptoasă. Apoi adăugați făina cernută. Frământați aluatul timp de aproximativ 5-7 minute. Modelați o bilă din aluat și ungeți-o cu puțin ulei vegetal. Puneți aluatul în bol, acoperiți-l cu un prosop și dați-l la un loc cald, pentru 1,5 ore.

4. Pregătiți umplutura: turnați 200 ml de lapte în cratiță și puneți-o pe foc. Așteptați să fiarbă laptele. Puneți semințele de mac într-un bol și turnați laptele fierbinte peste acestea. Amestecați. Lăsați amestecul să se răcească complet, apoi adăugați vișinele (fără sâmburi) și 170 g de zahăr. Amestecați bine, apoi frecați ingredientele.

5. Luați aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Întindeți un blat cu grosimea de 4 mm. Ungeți blatul cu 50 g de unt topit, apoi răspândiți uniform umplutura.

6. Modelați o ruladă. Tăiați rulada pe porțiuni de mărime medie și aranjați-le pe tava de copt, unsă cu unt. Acoperiți pateurile cu folie alimentară și mai lăsați-le pentru 15-20 de minute.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C, pentru aproximativ 25-30 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Pregătiți glazura: topiți ciocolata la baia cu aburi, apoi adăugați 30 g de unt. Omogenizați compoziția și adăugați 3 linguri de frișcă. Amestecați bine glazura.

9. Scoateți pateurile extrem de apetisante din cuptor și turnați deasupra glazura. Lăsați desertul să se răcească.
Serviți pateurile savuroase cu cea mai mare plăcere.

 

Poftă bună!

 

Sursă