Sfaturi utile

Alimente care nu trebuie congelate niciodată deoarece gustul lor se va schimba în mod inevitabil sau prezinta un risc pentru sănătate

 

 

Alimente care nu trebuie congelate niciodată deoarece gustul lor se va schimba în mod inevitabil sau prezinta un risc pentru sănătate

 

Există câteva alimente care nu trbuie congelate niciodată, deoarece îşi modifică proprietăţile şi devin nocive pentru organism.
Ouale in congelator sunt niste bombe cu ceas in ceea ce priveste sanatatea. Temperatura foarte scazuta face ca apa continuta de ou sa se extinda, cauzand craparea cojii si permitand bacteriilor sa patrunda la albus si galbenus. Chiar daca nu crapa coaja, ouale decongelate si preparate un gust de cauciuc.
Produsele proaspete care au continut de apa trebuie sa stea departe de congelator. In aceasta categorie intra pepenii, merele, cartofii sau castravetii. Toate aceastea contin apa care ingheata in congelator iar la decongelare duce la ruperea structurii produsului, alterandu-i deopotriva aspectul, gustul si continutul nutritiv.
Daca ierburile sunt proaspete, tineti-le departe de congelator, caci isi pierd nutrientii continuti.

1. Pepenele verde nu trebuie congelat niciodata, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici, pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer.

4. Ceapa se inmoaie si devine cleioasa daca este congelata intreaga si acest lucru trebuie evitat. Cu toate acestea, ceapa maruntita poate fi pastrata intr-un recipient etans, la temperaturi nu foarte scazute, timp de cateva zile.

5. Mierea congelata sau topita isi pierde gustul si textura. In contact cu temperaturile scazute, aceasta poate incepe sa se cristalizeze. Astfel, mierea trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un borcan, cu inchidere etansa.

6. Uleiul de masline nu trebuie pastrat in congelator, deoarece temperaturile joase creaza un condens, iar acesta devine vascos, pierzandu-si proprietatile nutritionale si gustul placut.

7. Usturoiul inghetat se inmoaie si se deterioreaza, schimbandu-si consistenta si aroma. Asadar este indicat sa-l depozitati intr-un loc uscat si racoros, pentru a-i impiedica incoltirea.

8. Cafeaua boabe sau macinata nu trebuie niciodata congelata, deoarece absoarbe umezeala, lucru ce duce la  deteriorarea gustului si aromei.

9. Painea nu trebuie pastrata in congelator, deoarece amidonul din aceasta se descompune in contact cu temperaturile scazute, lucru ce duce la uscarea si faramitarea rapida a painii.

10. Fructele cu sambure mare, cum ar fi caisele, piersicile, ciresele si prunele nu trebuie niciodata congelate, deoarece temperaturile scazute le afecteaza gustul si textura.

 

Sursa