Horoscop

Zodiile femeilor din zodiacul romanesc care îți aduc alinare sufletului

 

 

Zodiile femeilor care îți aduc alinare sufletului

 

Unele femei pot fi îngeri pe pământ…

Pentru unii, femeia reprezinta totul, pentru altii, nimic satisfacator, pentru altii, doar o simpla forta de munca, insa urmatoarele 7 femei iti vor demonstra ca rolul lor in viata barbatilor este altul, si acela de a avea grija de sufletul tau.

Sagetator – Nativele sagetator sunt poate printre cele mai destepte si frumoase femei care au existat pana in momentul de fata. Fizionomia lor si caracterul lor de al dreptul frumoase, sunt atuurile ce vor schimba imediat starea barbatului. Acestea reusesc totodata sa va aline sufletul, doar cu o simpla imbratisare, iar asta, merita mai mult decat o floare,O gradina.

Capricorn – Femeile din acest zodiac sunt cele care adora sa detina controlul, si nu doar in relatia cu barbatul, ci peste tot. Pur si simplu din asta se hranesc. Nu ar trebuii ca acestea sa fie urate sau lucruri asemanatoare, caci pana la urma acestea ofera dragoste barbatului lor, cat si celorlalti cat unii nu ar putea sa ofere in zeci de vieti.

Sunt foarte dragastoase iar asta le va avantaja.

Toate caracteristicele şi predestinările Capricornului, românul le poate găsi în „Luceafărul” lui Eminescu. Trăsăturile sale pozitive sunt tenacitatea şi prudenţa (cu care o urmăreşte pe Cătălina). Este raţional şi chibzuit; nici urmă de impulsuri instinctuale, se adaptează uşor oricăror împrejurări, pe de o parte; pe de altă parte are o structură rece, realistă.

Ca şi în frumoasa poezie el rămâne „nemuritor şi rece” (Capricornul este semnul zodiacului cu cea mai mare longevitate!). Caracterul său este auster, plin de severitate, fără emoţii, distant, cu tente de lăcomie egoistă. Parcă nu ne-am dori un şef ca acesta…

Totuşi, nu poate fi acuzat în totalitate, deoarece competenţa, autocotrolul şi profunzimea sa îl fac un judecător imparţial al faptelor.

Pe Capricornul român ambiţia şi spiritul de sacrificiu îl susţin pe drumul său dificil, el fiind prudent în decizii, dar neînduplecat în aplicarea lor („Coborî în jos Luceafăr blând”? Nici gând!).

Predestinarea sa este întunecată pentru că începutul vieţii este dificil, plin de frământări şi cumpene. El priveşte trecutul detaşat, prezentul – în fugă, ceea ce contează pentru el este viitorul, pe care-l scrutează atent. Şansa vieţii sale vine odată cu înaintarea în vârstă. În general, poate avea o existenţă austeră, solitară sau retrasă.

Un sfat: nu încercaţi să-l abateţi din drumul său. Lăsaţi-l pe el să vină spre voi! Va cântări atent şi va lua hotărârea cea mai înţeleaptă pentru ambele părţi

Varsator – Femeile varsator sunt cele mai alintate.

Sunt rasfatate de catre barbatii lor mai tot impul, si cred ca de aceea isi si permit sa aiba anumite preferinte, cand vine vorba de o pereche de pantofi, sau o rochie noua pentru urmatoarea gala. Acestea merg pe baza de iubire, si daca le oferi, chiar si sufletul, iti vor oferii mai mult decat o simpla familie, ci un viitor plin de fericire, alinare, si intelegere.

Acest spirit deschis şi cuceritor, povestitor şi „scornitor” de toate-celea – am numit nativul Vărsător

– este asemănat de poporul nostru cu Ciobănaşul cel Isteţ din folclorul românesc. Şi este aşa, pentru că Vărsătorul român are multă spontaneitate, este perfect adaptabil împrejurărilor, este un spiritual şi un optimist. Dovedeşte dăruire de sine, altruism şi este lipsit de prejudecăţi.

Nu pune prea mare preţ pe „mărimi”, pentru el toţi oamenii sunt la fel. De altfel, în poveste, Ciobănaşul cel Isteţ trage pe sfoară o mulţime de prinţi şi prinţişori, iar Boierul cel rău este ironizat crunt de Ciobanaş.

Vărsătorul român are umor şi o minte isteaţă. El este un deschizător de drumuri spirituale, căzând uneori în idealism extrem.

Dar şi umanismul său este aberant tocmai pentru că la el vorba contează mai mult decât fapta. Cel ce jonglează numai cu idei este supus ineficientei şi devine inconstant deoarece ideile, vorbele vin şi pleacă; rămân în vânt dacă nu sunt puse în practică (motivul vărsătorului care iroseşte în van!). Isteţ acest Ciobanaş-Vărsător – dar extrem de vanitos!

Vărsătorul român are firea sociabilă caracteristica poporului român, are mulţi prieteni care-l ascultă cu gura căscată, pentru că el este mărinimos în soluţii şi sfaturi, care de cele mai multe ori sunt perfect aplicabile şi dau rezultate excelente. Doar că nu el le pune în aplicare.

Vărsătorul român este un avantgardist ale cărui idei sunt imprevizibile, dar puse în practică uimesc prin eficienţă.

Predestinarea Vărsătorului român este o fericire modestă.

El percepe intens clipa prezentă, iar trecutul său nu este decât trambulina spre un viitor continuu. na peste alta Ciobănaşul nostru este trompeta progresului, teoreticianul zodiacului. Prefigurează progresul dar nu pune umărul la edificarea lui.

Sfat: dacă se înalţă prea sus, prăbuşirea va fi cu atât mai dureroasă. Nu-i bine să fii Aleodor împărat. Rămâi fericitul Ciobănaş Isteţ!

Pesti – Aceste native sunt intelegatoare, si pline de amor. Sunt poate printre cele mai gingase si feminine dintre toate 7, astfel acestea reusesc sa intoarca de fiecare data capete oriunde se afla.

In relatia lor cu barbatul, totul merge ca pe roate, mai ales cand acesta ii ofera atentia de care are nevoie. Iar in schimb, femeia, ii ocroteste sufletul precum in basme.

Berbec – Femeile berbec sunt nativele ce tind spre magie si aventura. Se plictisesc destul de repede si de aceea nu trebuie tinute in loc. Sunt costisitoare, insa si rezultatul este pe masura. Aceste native chiar stiu sa iubeasca, si o fac pana ramane sufletul gol de iubire. Ofera mai mult decat ar merita barbatul, si asta este de respectat si de apreciat.

Este neîndoios faptul că Berbecul român poseda trăsăturile caracteristice ale tuturor Berbecilor, dar… şi ceva în plus: faptul că este român!

Plini de iniţiativă, este sigur că mulţi Berbeci au fost printre primii între cei care au ieşit în stradă la evenimentele din Decembrie 1989. Dorinţa de schimbare şi setea de aventură care sunt caracteristice Berbecului, se manifestă în toate acţiunile sale; fie că e vorba de un meeting în stradă, fie că e vorba de a experimenta ceva nou în viaţa particulară, în familie sau în cadrul serviciului.

Berbecul român are multă vitalitate şi mult curaj; nu pregetă să înceapă mereu acţiuni noi, ceea ce s-a văzut după ’89, când micile şi marile afaceri au început să se dezvolte „ca ciupercile după ploaie”.

În acelaşi timp, Berbecul român este plin de nerăbdare şi inconstanţă, ceea ce a dus la abandonul acelor afaceri de care vorbeam mai sus: fie că le-a falimentat, fie că le-a înstrăinat şi a început altceva.

Berbecul român este o persoană amabilă şi comunicativă, ceea ce îl face plăcut celor din jurul său şi îi dă câştig de cauză în toate acţiunile sale. Are o viaţă palpitantă, dar instabilă. Totul este la Berbec precipitat, începe multe – termină mai puţine.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre căsătoria Berbecului – din păcate.

Are o viaţă agitată, cu suişuri şi căderi alternative, ceea ce în economia de tranziţie de la noi îi este benefic: are mereu prilejul să se afirme într-un domeniu nou, ceea ce îi place teribil! Este un pasional: se îndrăgosteşte fulgerător şi se desparte brusc.

Asta nu înseamnă că nu poate fi un bun familist dacă-şi găseşte perechea perfect compatibilă. Din cauza micilor sale indiscreţii şi a supraaprecierii excesive (Berbecul român poseda numeroase calităţi, dar se lauda prea mult cu ele!) are prieteni puţini, dar buni; ei sunt cei care-l ajută în momente de cumpănă.

Berbecul român are o fire dominatoare şi reacţii rapide şi eficiente, ceea ce îl plasează în poziţii de conducere, fie la serviciu, în conversaţii, dar, mai ales, în familie.

Datorită naturii sale impulsive atrage invidia semenilor sau altercaţiile verbale (când stă la „coada” la supermarket, la fisc sau la… piaţă, el este cel nerăbdător care vociferează!).

Dar, nu vă faceţi griji: el, Berbecul român, este cel care va ieşi învingător în luptă, datorită pasiunii şi ardoarei sale. Într-un fel, Berbecul român este o fire fericită: prea puţin preocupat de trecut sau de viitor, el este adeptul dictonului „trăieşte clipa”.

Un sfat:

Berbecul, Leul şi Săgetătorul formează Triunghiul de Foc. De aceea Berbecul român trebuie să-şi aleagă asociaţii dintre cele două zodii pentru ca toate acţiunile sale să fie încununate de succes. Aviz superficialilor: Berbecul este condus în toate de intelectul său!

Taur – Nativele taur sunt insa incapatanate, si greu de inteles. Insa au momentele lor de tristete, si melancolie, iar atunci nevoia cea mai mare este de-al simtii pe alesul lor langa ele, pentru a le alina durerea. Vor trece peste fiecare obstacol mai usor, insa cu conditia ca barbatii lor sa aiba incredere, si sa le ofere ceva mai mult decat dragoste.

Asimilat în spectrul folcloric românesc ca masiv simbol al trăiniciei, Taurul este la români – bourul (vezi celebrele mărci poştale „Cap de Bour” a căror valoare este extrem de ridicată pe întreg mapamondul!).

Taurul român este caracterizat de calm; este o persoană reflexivă, dar care poate avea porniri violente. Masivitatea zodiei este depăşită adesea doar de lipsa de încredere în oameni, ceea ce îl face suspicios şi, pe de altă parte, îi creează complexe de inferioritate.

Românul Taur este cel din linia a doua, cel care sprijină linia de atac şi susţine înaintarea. Pe grumazul sau puternic se sprijină orice acţiune, familie sau afacere. Este o persoană plină de intuiţie şi imaginaţie, este meticulos – chiar rutinat, constant şi răbdător.

Toate aceste trăsături pozitive ale zodiei sale, îl favorizează pe Taur. Folosind aceste calităţi el are – însă – metode lente de judecată şi dovedeşte o gândire mai complicată.

Uitaţi-vă în jurul dumneavoastră: acolo unde se discuta un plan, un proiect sau un program, când toată lumea accepta forma finală, Taurul este cel care ezită, este pesimist şi încăpăţânat. Tocmai de aceea, el are o dorinţă exacerbată de stimulare, de aprobare din partea celorlalţi, cu atât mai mult, cu cât manifestă şi o doză de egoism care-i este confortabil.

Este un personaj cuceritor dacă îi este asigurată stabilitatea în viaţă şi în familie. Întocmai ca masivul bour românesc el tronează măreţ, calm şi imperturbabil atunci când condiţiile îi sunt prielnice.

Însă nu te certa cu el: va răbda mult altercaţiile verbale, dar dacă depăşeşti măsura Taurul român va trece la fapte, nu la vorbe! Ah, cornul Taurului!.. Prin natura caracteristicilor sale, Taurul român poate fi ori bourul care galopează impetuos spre măreţie, ori boul care rumega liniştit în ieslea sa după ce a arat glia.

Este predestinat să aibă o împlinire majoră la vârsta deplinei maturităţi, iar în acest caz toată forţa să va fi pusă în slujba unor activităţi de anvergură.

Dar cum Taurul român este înclinat mai mult spre materie decât spre Spirit s-ar putea ca el să piardă ocazia de a avea realizări spectaculoase la această vârstă.

În acest caz se va mulţumi cu stabilitatea pe care şi-a construit-o din greu şi, cu calm, se va apleca spre un trai liniştit şi orientat spre posesiuni destinate consumului şi spre plăceri domestice.

Departe de zona spiritualului şi fiind profund ataşat de concret, el va fi preocupat permanent de construirea unui climat de stabilitate şi fidelitate. Excelent prieten/ă, soţ/soţie, companion. Dar, atenţie: nu te juca cu răbdarea lui! Corida e gata!

Gemeni – Nativele geemeni sunt femei respectate, si femei ce cauta intotdeauna un barbat la casa lor. Nu se lasa impresionate usor de orice nativ al sexului frumos, acestea punand la teste fiecare barbat ce le doreste, insa toate acestea, fara ca ei sa stie.

Cand isi vor gasii alesul, acestea il vor respecta, iubii, alinta, si rasfata mai ceva ca in povesti!

Folclorul românesc ne oferă un preţios „eşantion” din zodia Gemeni.

Este vorba de dualul personaj Păcala şi Tândala. Ca şi aceştia, românul născut în zodia Gemeni poseda calităţi şi defecte şi suferă predestinări interesante. Românul Gemeni este un personaj extrem de flexibil şi mlădios, fiind perfect adaptabil tuturor situaţiilor pentru că este o fire practică, cu o inteligenţă activa şi cu o bună memorie.

Plin de impulsivitate şi – uneori – de nestatornicie, are totuşi reacţii prompte, spontane, colorate cu o oarecare tentă de egoism.

Nu agreează constrângerile şi tradiţionalul, dovedind totodată o doză de falsitate. Prin natura zodiei, românul Gemeni este o persoană duplicitară, care nu-şi dă pe faţă adevăratele sentimente sau trăirile interioare.

Asta nu pentru că n-are încredere în oameni, pentru că are, dar aşa e felul lui – cu două fete. Este demn de remarcat că în situaţii limită ia decizii drastice, clare şi… mai întotdeauna în favoarea sa.

Grupul Păcala şi Tândala – corespondentul românesc al zodiei Gemeni – este personajul folosit de români pentru a caricaturiza trăsăturile negative… ale altora!… Însă ei sunt posesorii unui spirit fin, elevat, pătrunzător, dar conciliant cu defectele semenilor, afişând un optimism sănătos referitor la îndreptarea acestora.

Cât priveşte predestinarea: pentru românul născut în Gemeni contează clipa prezentă şi – întrucâtva – viitorul apropiat; va avea perioade de prosperitate dar şi perioade de declin.

Toţi trecem prin astfel de „valuri” însă nativul Gemeni român devine agitat şi neliniştit, caracteristică ce nu-l părăseşte până la sfârşit: el nu va fi niciodată în repaus total. Pentru ca el să devină mai uman, trebuie ca sentimentele sale să primeze asupra intelectului său.

E bine de ştiut că şi atunci când te laudă un român Gemeni, sarcasmul lui poate friza răutatea pură!

 

Sursa: Romania Populara