Retete de Mancaruri

Un truc util pentru toate gospodinele. Afla cum trebuie să înmuiem orezul ca pilaful să ne iasă perfect!

 

 

 

 

Orezul este o garnitură universală. Este potrivit atât pentru bucatele din carne, cât și pentru legume. Combinat cu diverse sosuri, orezul se transformă într-o mâncare incredibil de gustoasă. Calitățile gustative ale orezului se resimt în savoarea unică a fiecărui fel de mâncare preparat din acest aliment excepțional, mai cu seamă în pilaf.

Cel mai important lucru este să învățăm cum se gătește corect orezul. Nu toată lumea cunoaște subtilitățile preparării acestuia, iar gospodinele deseori se întreabă dacă este necesar să înmoaie orezul sau dacă acesta trebuie clătit.

Cum se înmoaie orezul pentru un pilaf delicios

Dacă nu doriți ca orezul să vă iasă lipicios sau răsfiert, trebuie neapărat să-l puneți la înmuiat înainte să-l preparați. Atunci când orezul este înmuiat, amidonul din el se elimină în apă. La fierbere boabele nu se vor mai lipi și nu se vor răsfierbe!

Luați aminte

  1. 60°C ar fi temperatura optimă pentru înmuierea orezului.
  2. Nu este bine să înmuiați orezul în apă clocotită, deoarece riscați să obțineți un terci lipicios.
  3. Dacă nu vreți să pierdeți timpul cu apa fierbinte, atunci înmuiați orezul în apă rece, dar în acest caz trebuie să-l țineți mai mult timp în apă.
  4. Veți obține un orez cu adevărat delicios dacă îl veți înmuia în apă fierbinte de două ori. După ce prima apă în care a fost înmuiat se va răci, turnați peste el a doua oară apă fierbinte.

Odată ce ați aflat modul corect de înmuiere a orezului, prepararea unui pilaf delicios nu mai stă sub semnul întrebării! Încercați să experimentați în propria bucătărie, pentru a căpăta experiență. Înmuiați orezul în ambele moduri – atât în apă rece, cât și în apă fierbinte, după care fierbeți porțiile separat și gustați-le. Compararea gusturilor celor două porții vă va arăta care din aceste două moduri de înmuiere este mai potrivit. Găsind răspuns la această întrebare, pilaful dvs va ieși întotdeauna excelent!

 

Imagini pentru варить рис

 

Sursa:VIAȚĂ LIMPEDE