Aperitive si Gustari

Tot auzim de oua posate în ultima vreme…(poate pentru că e și cea mai sănătoasă metodă de gătire a oului). Uite cum se face

 

 

 

 

Tot auzim de oua posate în ultima vreme…(poate pentru că e și cea mai sănătoasă metodă de gătire a oului) Pare complicat și fițos, și greu de obținut, nu? Nu e. Ne-ați rugat și v-am dat metoda cea mai simplă și care nu sa gres de poșare a unui ou:

Deși pare o procedură complicată, nu este. Învață care este cea mai rapidă și ușoară metodă de poșare a unui ou.

Ia o cană goală și pune o folie alimentară deasupra, îndeas-o ușor înăuntru – ca și cum ai face un buzunar. Toarnă un pic de ulei de măsline și întinde-l ușor cu degetele pe porțiunea de folie din cană. Pune o cratiță cu apă la fiert.

Ia un ou, sparge-l și golește-l înăuntru. Apucă ușor de marginile din afară ale foliei, unește-le și învârte-le bine, astfel încât oul să rămână captiv acolo, să nu curgă. Fă un nod puternic, formând astfel un săculeț.

Dacî apa a fiert și bolborosește, introdu săculețul cu oul în ea. În funcție de cât de mare este oul, îi va lua cam 3-4 minute să se facă. Când e gata, scoate-l cu grijă – încearcă cu o lingură, nu să nu te opărești.

Taie punguța sub nodul făcut, cu o foarfecă și scoate oul.

Este gata de servit!

 

Sursa: Colectionarul

Tags