Credinta

Sfântul Ilie: Ce să NU faci sub NICIO FORMĂ pe 20 iulie

 

 

 

 

Sfântul Ilie este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți ai lumii creștine. Este prăznuit anual în data de 20 iulie și este considerat una dintre cele mai complexe figuri din rândul sfinților.

Sfântul prooroc Ilie Tesviteanul a trăit cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab, în regatul Israel din Samaria. El a răspândit cuvântul Domnului, într-o vreme în care închinarea la idoli era foarte răspândită în regatul Israelului.

Sf. Ilie a fost înălțat la cer într-un car de foc, lăsându-l ca urmaș din porunca lui Dumnezeu pe proorocul Elisei. În noul Testament, se spune că acesta se va arăta la sfârșitul lumii.

În tradiția populară, Sfântul Ilie este prezentat ca mergând pe cer într-o căruță cu roți de flăcări și cai albi, înaripați. El tună, trăsnește si lovește dracii cu biciul de foc. Se mai spune că este aducător de ploaie și că poate provoca furtuni puternice dacă este furios.

Această zi este marcată de mai multe tradiții și obiceiuri din popor.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfântul Ilie

În ajunul zilei când este sărbătorit Sfântul Ilie, fetele se duceau noaptea pe ogoarele semănate cu cânepă, se dezbrăcau şi, goale, se tăvăleau prin cultură, apoi se îmbrăcau şi se întorceau acasă. Iar dacă în noaptea dinspre Sfântul Ilie ele visau cânepă verde, acesta era semn că se vor mărita cu flăcăi tineri şi frumoşi. Dacă în vis vedeau cânepă uscată, se zicea că se vor mărita cu oameni bătrâni.

Potrivit tradiţiei, în dimineaţa zilei de Sfântul Ilie, se culegeau plante de leac, în special busuioc, se puneau la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Şi tot de Sfântul Ilie, erau adunate plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece.

Femeile duceau în această zi busuioc la biserică, pentru a fi sfinţit după care, întoarse acasă, îl puneau pe foc, iar cenuşa rezultată o foloseau în scopuri terapeutice, atunci când copiii lor făceau bube în gură.

De Sfântul Ilie, românii își aminteau și de sufletele morților, în special de sufletele copiilor morți. Femeile chemau copii străini sub un măr, pe care îl scuturau ca să dea de pomană merele căzute. Astfel, se considera ca morții se veselesc.

Ce să nu faci de Sfântul Ilie

În ziua de Sf. Ilie nu se lucrează, nu se coase, nu se spală și nu este bine să te cerți cu cineva. Se spune că proorocul îi pedepsește pe cei care nu cinstesc această și trimite fenomene meteo precum ar fi trăznete, ploaie, grindină, care ar putea distruge recoltele.

 

Mesaje de Sfantul Ilie. Urari si sms-uri de „la multi ani” pentru cei dragi

 

 

La multi ani! Sfantul Ilie sa te calauzeasca mereu!

La Multi Ani, Iliuta! Sper sa se sparga conducta fericirii pe strada vietii tale.

La Multi Ani cu ocazia Sfantului Ilie si sa-ti fie ziua plina de minuni!

La multi ani! Sa ai parte de un ocean de sanatate, un munte de noroc si un camion cu bani!

Se sarbatoreste cel mai mare facator de minuni si aducator de ploi în vreme de seceta. Îti doresc sa învingi orice furtuna si sa ai un cer senin!

Un zambet are puterea de a îndrepta totul si de a umple totul de lumina. Sper sa ai parte de cat mai multe zambete în viata. La Multi Ani!

In aceasta zi, cand numele tau este celebrat, se sarbatoreste cel mai mare facator de minuni si aducator de ploi in vreme de seceta, Sf. Ilie. Iti doresc sa invingi orice furtuna si sa ramai in orice moment un cer senin!

Sa ai parte numai de impliniri, iar viata sa iti fie o eterna sarbatoare! La multi ani!

Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc ca toate lucrurile bune si frumoase sa te copleseasca si sa straluceasca in calea ta catre fericire. La multi ani!

La multi ani, Ilie, Iliuta, Lie, Ilies, Iliuta, Eliade, Eliana, Ilinca. Multa sanatate!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, împliniri si multa iubire! La multi ani!

Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros La Multi Ani multa sanatate, realizari si tot ce va doriti alaturi de cei dragi.

Trandafirii pe care i-ai adunat in cununa vietii tale, lasa-i astazi sa se impleteasca intr-un buchet al implinirii. Fie ca florile iubirii sa-ti impodobeasca viata si sa-ti vezi implinite toate dorintele.

Mesaje Sfantul Ilie. Urari, SMS-uri si felicitari pentru persoanele dragi
Toate florile din lume pentru tine Mama! Sa ai o zi superba si sa te bucuri de ziua numelui tau la fel cum aceste flori se bucura de lumina soarelui. La multi ani!

Sa primesti flori de ziua ta… Sa inveti de la fiecare floare sa iubesti, sa fii tandra, sa luminezi pe cei din jur, sa-i lasi sa te admire, sa aduci bucurie si sarbatoare… La multi ani, mama!

Astazi, fiind o zi frumoasa si stiind ca-i ziua ta, in parfumul diminetii tin a te felicita. La Multi Ani de Sfantul Ioan, tata!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Ilie cat mai frumoasa, dragi bunici!

Iti doresc o ora de liniste, o zi de pace, o saptamana de soare, un an de iubire, un veac de sanatate si un mileniu de bani. La Multi Ani, dragul meu sot!

Bucura-te de fiecare clipa, zambeste, fii fericit si aminteste-ti un lucru: azi e ziua cea mai speciala din an asa ca traieste-o la maxim! La Multi Ani, sotia mea!

Adierea vantului lin al acestei zile frumoase de vara sa te mangaie cu mirosul imbietor al florilor iar sufletul sa-ti ramana deschis catre calea fericirii si implinirii eterne. La multi ani de Sfantul Ilie, iubita!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani, sora mea!

Iti urez La multi ani, dragul meu prieten, pentru ca porti acest nume si fie ca Sfantul Ilie pe care il reprezinti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.