Povesti de viata

Printesa Sisi si blestemul frumusetii! Avea o talie de viespe, dar a platit un pret crunt! Ce a patit frumoasa imparateasa?

 

 

Printesa Sisi si blestemul frumusetii! Avea o talie de viespe, dar a platit un pret crunt! Ce a patit frumoasa imparateasa?

 

Despre printesa Sisi (Elisabeta de Wittelsbach) se stie ca a fost sotia imparatului Franz Joseph al Austriei.

Istoria a consemnat-o ca pe una dintre cele mai frumoase regine din toate timpurile.

Dar care a fost pretul?

Imaginea dulce si vesela pe care filmul i-a creat-o imparatesei Elisabeta a Austriei, “Sisi”, in interpretarea lui Romy Schneider, avea putine in comun cu imparateasa care suferea de bulimie si anorexie si care nu ezita sa recurga la felurite metode pentru a-si mentine greutatea de 50 de kilograme (la o inaltime de 1,72 m) si talia de numai 47 de centimetri.

Casatorita de la varsta de 16 ani cu imparatul Franz Joseph al Austriei, obsesia ei pentru greutate a inceput la varsta de 25 de ani si s-a accentuat cu cele patru sarcini.

Imparateasa lupta pe doua fronturi impotriva cantarului: alimentatia siactivitatea frenetica. Avea o lista de alimente foarte redusa si de cate ori era posibil, evita sa manance in public. Manca mai ales fileuri crude, consommé de vita, pui, caprioara si potarniche.

Mare iubitoare de lapte, in calatoriile sale obisnuia sa transporte vaci, capre, pentru a-l avea mereu la dispozitie. Aceasta dieta stricta alterna cu perioade in care se indopa cu dulciuri si prajituri.

Imparateasa incerca sa se mentina activa cat mai mult timp posibil. Facea gimnastica si in toate palatele a pus sa se instaleze spaliere si inele. Calarea timp de mai multe ore si a practicat scrima, inotul, drumetiile si ciclismul.

Plimbarile sale pe camp durau cate sase ore, spre nemultumirea doamnelor de companie. In salile sale de audienta nu erau scaune iar ea se plimba in timp ce ii asculta pe vorbitori.

Acest sistem de viata si-a pus repede amprenta asupra starii de sanatate. De la varsta de 44 de ani suferea de sciatica, reumatism, nevrita si edeme cauzate de subnutritie si a devenit irascibila.

La varsta de 50 de ani, tenul era foarte deteriorat, ca si dantura, si a inceput sa poarte val si sa refuze portretele. Ultimele i-au fost facute la varsta de 30 de ani. Lua cu ea in calatorii o cutie din care nu lipseau morfina si cocaina.

Imagine similară

Imagine similară

Sursa: Stiri TV