Inedit

Pisica simte durerea unui om si vine si se aseaza pe locul dureros

Pisica simte durerea unui om si vine si se aseaza pe locul dureros

Cei mai populari „vindecători” domestici sînt considerate pisicile. Dacă stăpînul reușește să stabilească cu ele relații de încredere, atunci pisicile sînt capabile să găsească și să lecuiască locurile afectate ale stăpînului. Ele se așează pe acel loc, torc, îl încălzesc și durerea cedează. În situații serioase, pisica poate sta cu orele lîngă bolnav. Potrivit statisticilor, amatorii de feline se adresează la medic de 5 ori mai rar față de cei care nu le ai în casă.

1. În cazul afecțiunilor cardiovasculare

Sînt cunoscut multe istorii cum pisicile au salvat oamenii de atacuri de cord și crize hipertensive. Felinele chiar pot avertiza despre apariția acestor crize. Proprietarii pisicilor știu că uneori patrupezii lor încep să se gudure, cînd ei sînt foarte agitați sau tensionați.

Pisica în casă reduce infarctul miocardic repetat. Persoana care a suferit un atac își poate normaliza tensiunea și pulsul, după ce va mîngia cîteva minute pisica.

2. În cazul maladiilor gastrointestinale

Mîngîierea felinelor este benefică și pentru digestie. Pisicile cu blană scurtă sau fără blană, de regulă, sînt mai bune în tratarea afecțiunilor gastrointestinale și a sistemului urinar.

3. În cazul stresului și oboselii

Felinele pot înlătura stresul, oboseala, migrenele, reduc tensiunea, normalizează pulsul. Pisicile cu blană lungă sînt niște psihoterapeuți și neuropatologi excelenți – siberiene, de Angora, persiene, birmaneze, norvegiene, care ajută oamenii să combată insomnia, irascibilitatea, depresia.

Pisicile negre iau de la om de două ori mai multă energie negativă decît cele de altă culoare. Felinele roșcate oferă energie pozitivă. Cele de culoarea bej tonifică energetica noastră, iar cele albăstrii – ne liniștesc. Pisicile albe sînt cei mai buni tămăduitori.

4. Pentru sporirea imunității

Dacă veți asculta zilnic cum toarce pisica, la o frecvență de 4-16 Ghz, acest fapt va avea un impact pozitiv asupra imunității. Savanții presupun că torsul mîțelor este echivalent cu tratamentul cu ultrasunet, care accelerează vindecarea rănilor, creșterea și întărirea oaselor. Pisicile persiene sînt capabile să trateze durerile de articulații și simptomele de osteohondroză.

5. Pentru sporirea duratei vieții

Savanții institutului de gerontologie au studiat impactul felinelor asupra duratei vieții proprietarilor lor și au ajuns la concluzia că oamenii care au avut toată viața pisici în casă trăiesc în medie cu 10,3 ani mai mult față de cei care nu au avut o felină. Proprietarii de pisici au o tensiune arterială mai bună, iar conținutul de colesterol în sînge este mai mic.

6. Pisicile – specialiști în acupunctură

Felinele pot juca rolul de acupuncturiști, atunci cînd urcă pe stăpîn și torcînd, își înfig ghearele și stimulează zonele reflexogene ca în cazul unei sesiuni de acupunctură.

7. Pisicile pe post de instrument bioenergetic

Specialiștii în bioenergetică consideră că pisicile sînt adevărate instrumene energetice. Potrivit lor, dacă pisica se așează pe capul stăpînului, acesta, cel mai probabil, are hipertensiune sau dureri de cap. Dacă patrupedul se așează pe omoplatul sau umărul stîng, atunci aceasta vorbește despre problemele cu inima. Pisica se culcă pe spate dacă „simte” afecțiunile renale, pe picioare – dacă stăpînul suferă de tensiune scăzută sau răcește frecvent.

 

Sursa