Pizza si Paste Preparate fara carne

Paste cu ciulama de ciuperci

 

 

 

 

O rețetă simplă a cărei idee mi-a venit când am găsit pastele scoici și urma să fac o ciulama de ciuperci.
Dar odată achiziționate pastele, ciulamaua de ciuperci și-a găsit un loc foarte potrivit 🙂 Pastele sunt din grâu dur, fără ouă, deci da, rețeta e de post .

 

Ingrediente:

150g paste scoici mari,
200g ciuperci,
4 linguri de ulei de floarea soarelui,
2 linguri de făină,
1 cană(250ml) de apă caldă,
o legătură de ceapă verde,
sare și piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile:
Într-un wok pus la încins, se toarnă puțin ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt-am avut 4 cepe verzi-și se păstrează o coadă verde, pentru decor-și se sotează. Se adaugă ciupercile-eu am avut pitoance/hribi congelate de la soacră-mea, de la Cluj-decongelate, lăsate la scurs, gata spălate, curățate și tăiate mărunt -și se amestecă cu ceapa. Se lasă pe foc până când se evaporă apa ce-o lasă ciupercile.

Pastele scoici le-am luat din Lidl, o pungă mare de 500g, dar pentru această rețetă am folosit doar 150g de paste.
Intr-o oală de 2l apă se pune o linguriță de sare și când clocotește, se pun pastele scoici. Se lasă la fiert 18 minute, cât scrie pe pungă. Se învârte ușor și cu atenție, din când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă scoicile între ele sau de oală și să nu se rupă.
Când sunt fierte se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se toarnă puțin ulei peste ele ca să nu se prindă.

Ciulama:
Se toarnă cele 4 linguri de ulei într-o oală, se adaugă cele două linguri de făină, se amestecă rapid și se toarnă cana cu apa caldă.  Se învârte cu un tel sau o lingură de lemn cu gaură la mijloc, ca să nu se prindă și să nu se facă cocoloașe.

Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă ciupercile sotate.

Se umplu scoicile cu ciulamaua de ciuperci și se așează într-un vas de ceramică pentru cuptor.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă 15-20de minute.

După ce se scot pastele din cuptor se ornează cu ceapă verde tăiată mărunt și se mai asezonează cu sare și piper după gust.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Pe masa din bucatarie