Povesti de viata

Lectiile de viata ale lui Confucius care te vor face mai pregatit!

 

 

 

 

Confucius a fost un filozof si meditator chinez. Filozofia lui Confucius este orientata spre subiectele ce tin de morala, atat din punct de vedere personal cat si din punct de vedere social. El invata oamenii despre corectitudinea relatiilor, dreptate si egalitate. Lectiile lui au devenit foarte populare in China.

1. Pur si simplu continua sa mergi

Nu conteaza cat de incet te misti atata timp cat nu te opresti»

Daca vei continua sa mergi pe drumul corect, atunci cu siguranta vei ajunge la destinatia dorita. Munca grea intotdeauna este rasplatita pe cinste. Persoana, care atinge succesul – este cea care ramane devotata propriilor idei si, indiferent de circumstante, se indreapta catre realizarea viselor sale.

2. Prietenii tai au importanta in viata ta

«Niciodata nu prieteni cu cineva care nu este mai bun decat tine»

De cele mai multe ori, prietenii tai sunt cei care iti prevestesc viitorul. Te indrepti spre locul unde ei deja au ajuns. Este un foarte bun imbold sa gasesti prieteni care merg in aceeasi directie in care mergi si tu. Asa ca ai grija sa fii inconjurat de persoane cu inima puternica!

3. Pentru bine trebuie sa platesti

«Este foarte usor sa urasti si foarte greu sa iubesti. Ceea ce este bun este greu de obtinut si foarte usor poti obtine ceea ce este rau»

Asta explica multe lucruri. Este mai usor sa urasti, sa-ti exprimi emotiile negative, sa te indreptatesti. Iubirea, iertarea si bunatatea au nevoie de o inima mare, minte limpede si multa straduinta.

4. Pentru inceput, pregateste-ti instrumentele de munca

«Asteptarile de la viata depinde de straduinta si implicarea noastra. Mecanicul, care vrea sa-si perfectioneze munca pentru inceput trebuie sa-si pregateasca instrumentele»

Confucius spunea: «Succesul depinde de noi, fara nici o pregatire ne asteapta esec». Nu conteaza ce faci in viata, daca vrei sa devii un om de succes trebuie sa te pregatesti pentru asta. Chiar si cel mai mic esec poate sa mareasca viteza spre succes.

5. Nu este grav ca ai gresit

Nu este nimic rau in faptul ca ai gresit, daca nu iti vei aminti mereu de asta. Nu te nelinisti din cauza lucrurilor marunte. Sa faci greseli nu este o crima. Nu permite esecurilor sa-ti strice ziua.

6. Analizeaza consecintele

«Atunci cand esti nervos, gandeste-te la consecinte»

tine minte intotdeauna: trebuie sa iti pastrezi calmul in orice situatie si intotdeauna sa te gandesti la consecinte.

7. Poti invata de la oricine

«Daca voi merge alaturi cu doua persoane, atunci fiecare dintre ele vor avea rolul invatatorilor mei. De la una voi invata lucrurile bune, iar de la cealalta voi invata sa-mi corectez defectele».

Poti si trebuie sa inveti cate ceva de la fiecare persoana pe care o intalnesti in drumul tau, fie un criminal sau un sfant. Fiecare viata este o istorie plina de invataminte.

8. Totul sau nimic

«Orice ai face in viata ta, fa cu toata inima!»

Orice ai face in viata ta, fa cu daruire si cu toata inima. Pentru a obtine succes trebuie sa dai tot ce ai mai bun si tot ce ai. Doar atunci vei trai fara regrete, arata dozadesucces.

 

 Sursa : CAPLIMPEDE.RO.