Stiri

De ce este unic în Europa, Lacul Albastru din Maramureș? „O bună parte din timp, doar localnicii au știut de el”. (Video)

 

 

De ce este unic în Europa Lacul Albastru, din Maramureș. „O bună parte din timp, doar localnicii au știut de el” (VIDEO)

 

In Maramures, la poalele Muntilor Gutai, puteti descoperi singurul lac din Europa, care isi schimba culoarea in functie de lumina.

Lacul Albastru s-a format prin prabusirea unei galerii miniere de exploatare, unde de-a lungul timpului s-a colectat apa de ploaie. Strajuit de o padure de gorun si pin, are patru metri adancime.

Sorin Todoran, Clubul Civic Lacul Albastru Baia Sprie: „Lacul Albastru este un obiectiv care atrage foarte multi turisti in zona. A fost neglijat o buna parte din timp, doar localnicii au stiut de el.”

Si la Cluj, cascada Valul Miresei, din Rachitele, ofera cel mai frumos spectacol imediat ce vine primavara, iar apa se dezgheata.

Turist: „Este impresionanta cascada, am mai fost aici anul trecut, e locul perfect pentru recreatie.”

Legenda spune ca o mireasa a cazut pe aceste stanci, iar valul ei s-a agatat de peretii abrupti. Nuntasii au plans neincetat, iar din lacrimile lor s-a format aceasta cascada care astazi atrage
in zona mii de turisti in fiecare an.”

Daca vreti sa continuati calatoria si ajungeti in Muntii Apuseni, pe Valea Ariesului Mic, nu trebuie sa ratati cascada de la Vidra cu o cadere de peste 18 metri.

La 40 de km de Brasov, in judetul Covasna, se afla si rezervatia Mestecanisul de la Reci, formata pe fundul unui lac secat.

Pajistile umede le sunt prielnice speciilor rare de flori: laleaua pestrita, trifoiul de balta si deditelul de taiga. Putini vizitatori stiu ca inauntrul padurii se ascunde o salba de lacuri.

In zona, vantul a format dune in care si-au gasit adapost diverse specii de pasari. Aici e si un teren natural pentru antrenamente de golf, dar micile vietuitoare nu par deranjate.

Liviu Matei, jucator de golf: „Imi place zona foarte mult. E un peisaj atat de linistitor incat merita vizitat.”

Va puteti caza cu doar 80 de lei la o vila situata chiar pe marginea unui lac. Inainte sa plecati spre casa trebuie sa gustati neaparat renumitul kurtos, facut de gospodinele unguroaice. Il gasiti chiar in fata portilor.

 

  Sursa