Bauturi

Cura cu suc de CĂTINĂ pentru cei cu IMUNITATEA scăzută și sensibilitate la INFECȚII, colesterol mare, vedere slabă, astm

 

 

Cura cu SUC de CĂTINĂ pentru cei cu IMUNITATEA scăzută și sensibilitate la INFECȚII, colesterol mare, vedere slabă, astm

 

Sucul de cătină este un adevărat scut pentru persoanele bolnăvicioase, sensibile la infecții, sau cu imunitatea la pământ.

Cătina este considerat de toți nutriționiștii un tonic uimitor pentru întreg organismul uman, un aliment complet, și unul din cele mai complexe surse de vitamine din flora românească.

Este o sursă generoasă de vitamina C – un antioxidant puternic care s-a dovedit esențială pentru combaterea cancerului, infecțiilor și a afecțiunilor respiratorii. Conține peste 60 de antioxidanți, cel puțin 20 de minerale esențiale, vitaminele A, B-uri, E și K, acizi grași Omega-3, Omega-6, Omega-7, Omega-9 și proteine.

Boabele de cătină sunt pline de carotenoide (după cum o arată și culoarea lor portocalie), xantofile, fenoli și flavonodie.

Cura cu suc de cătină pentru imunitate

Cura cu suc de cătină are efecte excepționale în ceea ce privește aprovizionarea corpului cu nutrienții necesari pentru a se apăra și lupta totodată cu boala. Acest lucru se datorează faptului că fructele de cătină sunt depozite naturale de vitamine, minerale și antioxidanți puternici, care au proprietăți imunostimulatoare remarcabile, antibiotice și antioxidante.

Se consumă câte 3 linguri de suc de cătină, de 4 ori pe zi. Sucul se poate combina cu puțin suc de mere, miere sau apă simplă.

Cum se prepară sucul

Fructele de cătină proaspete (sau congelate) se spală bine și se zdrobesc cu ajutorul unui blender, mixer sau a mașinii de tocat carne. Se stoarce pasta obținută și se păstrează sucul portocaliu. Acesta trebuie consumat în cel mul 24 de ore, pentru a nu se oxida.

În ce afecțiuni ajută cătina

– Avitaminoză (lipsă de vitamine)

– Alergii

– Infecții

– Anemie

– Astenie

– Oboseală accentuată

– Afecțiuni gastrointestinale (diaree, ulcer)

– Boli de ficat (inclusiv ciroză hepatică)

– Afecțiuni neuro-endocrine

– Reumatism, gută

– Urticarie, mâncărimi ale pielii

– Vedere slabă

– Inflamații

– Astm

– Cancer

– Colesterol mare

– Probleme cu circulația sângelui

– Imunitate scăzută

– Îmbătrânire prematură

– Alcoolism

Piure de cătină cu zahăr pentru iarnă: 9 rețete pentru prepararea  semifabricatelor, depozitare

Sursa