Bauturi

Compot din mere, lămâie și portocale – FANTA de casă, la borcan pentru iarnă

 

 

Compot din mere, lămâie și portocale – FANTA de casă, la borcan pentru iarnă

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grandioasă de compot de casă ”Fanta”, la borcan pentru iarnă. Această băutură delicioasă vă va oferi o dispoziție de vară în mijlocul iernii. În compot se păstrează toate vitaminele care sunt în fructele proaspete, datorită cărora imunitatea în sezonul rece este consolidată și metabolismul se va îmbunătăți. Băutura minunată va încânta întreaga familie, iar copiii se vor bucura în special. Veți obține un compot cu un gust grozav, care se aseamănă cu Fanta. Când veți servi compotul minunat, atunci vă veți asigura că are un gust foarte asemănător cu băutura populară.

 

Ingrediente:

INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 L

– 2,5 l de apă potabilă

– 300 g de zahăr

– 8 mere mici

– 0,5 de portocală

– 1/3 din lămâie

 

Mod de preparare:

1. Sterilizați în primul rând borcanul și capacul acestuia.

2. Spălați foarte bine merele.

3. Opăriți portocala și lămâia cu apă clocotită. Acest lucru este necesar pentru a elibera uleiurile esențiale care se găsesc în coaja fructelor. Dacă nu, atunci compotul va avea un gust amar.

4. Decojiți merele, îndepărtați-le cotoarele cu semințe, apoi tăiați-le felii medii. Tăiați 0,5 de portocală și 1/3 de lămâie rondele, cu grosimea de până la 1 cm.

5. Aranjați în borcanul sterilizat merele tăiate felii, 3 rondele de portocală și 2 rondele de lămâie.

6. Aduceți până la fierbere 2,5 l de apă și turnați-o în borcan. Acoperiți borcanul cu capac și un prosop. Lăsați compotul să se macereze timp de 20 de minute.

7. Scurgeți apa din borcan în cratiță și adăugați zahărul. Puneți cratița pe foc, amestecând periodic și aduceți apa până la fierbere. Tunați băutura fiartă în borcanul cu fructe. Puneți capacul și capsați-l.

8. Așezați borcanul cu susul în jos și acoperiți-l cu o păturică. Lăsați borcanul cu băutura fermecată pentru 5-6 ore, apoi transferați-l în pivniță sau cămară. În zilele reci de iarnă compotul magic vă va umple cu energia soarelui de vară!

Pofta buna!

 

Sursă