Bauturi

Cinci greşeli pe care le faci fără să ştii atunci când prepari cafeaua

 

 

cafea_11925000_13045600

 

 

O cafea aburindă, savuroasă, e tot ce îţi poţi dori în unele clipe. Însă cum trebuie să procedezi pentru a obţine gustul perfect? Evită să faci câteva greşeli!

Iata cateva greseli pe care sa le eviti atunci cand iti prepari cafeaua.

1. O fierbi prea mult – Daca iti iese cafeaua din ce in ce mai amara, e semn ca fie o lasi la fiert prea mult timp, fie trebuie sa-ti inlocuiesti ibricul.

2. Calitatea apei – O cafea contine 98% apa. In functie de cat de buna este apa pe care o folosesti, asa va fi si cafeaua. Daca apa de la robinet are un gust oribil, cel mai probabil si cafeaua ta va fi la fel. Cel mai bine este sa folosesti apa filtrata.

3. Nu tii cont de cantitati – Cantitatile perfecte cand vine vorba de cafea sunt urmatoarele: 2 linguri la 170ml apa. Bineinteles, daca vrei o cafea mai tare, poti pune mai multa cafea. Important este sa stai cat mai aproape de aceste cantitati.

4. Boabe ieftine de cafea – Stim ca vrei sa faci economii, iar cafeaua nu pare o prioritate. Insa merita sa investesti in niste boabe de calitate. Mai bine iti cumperi cafea buna pentru acasa si renunti la cea din oras.

5. Depoziteaz-o corect – Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata, tine-o intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Recipientele din sticla, ceramica sau metal sunt cele mai bune.

 

Sursa: Economie