Checuri

Chec unguresc cu mandarine

 

 

venskiy-pirog-s-mandarinami

 

 

În loc de mandarine puteţi folosi, de exemplu, vişine congelate, ananas sau piersice conservate, kiwi, struguri sau alte fructe.

 

Mod de preparare:

* Dacă nu aţi reuşit să cumpăraţi mandarine conservate, folosiţi 400 g de mandarine proaspete curăţate (inclusiv de membrane) şi 150 ml de sirop simplu de zahăr (1:1 apă şi zahăr).

1. Dizolvaţi gelatina pentru cremă (10 g) în 50 ml de frişcă. Gelatina pentru toping înmuiaţi-o în 50 ml de suc de lămâie. Daţi mandarinele prin strecurătoare, siropul păstraţi-l pentru mai târziu.

2. Pregătiţi blatul. Bateţi albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până se întăreşte.

3. Bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până se înălbesc.

4. Amestecaţi albuşurile cu gălbenuşurile. Cerneţi şi adăugaţi treptat făina, frământând un aluat uşor. Amestecaţi cât mai atent, pentru ca aluatul să rămână pufos.

5. Puneţi aluatul în formă şi dăm la cuptor, care a fost încălzit în prealabil la 180 de grade, şi coaceţi până este gata, aproximativ 25 de minute. Scoateţi blatul gata din cuptor şi lăsaţi-l în formă pentru alte 15 minute. Apoi scoateţi blatul din formă şi lăsaţi să se răcească complet. Apoi tăiaţi atent partea de sus şi îndreptaţi marginile.

6. Pregătiţi crema. Bateţi gălbenuşurile şi zahărul până se înălbesc. Adăugaţi amidonul şi bateţi încă o dată.

7. Aduceţi la fierbere 200 ml de frişcă. Turnaţi treptat în compoziţia de ouă, continuând să bateţi. Mutaţi într-o cratiţă curată şi puneţi la foc mediu. Fierbeţi, amestecând permanent, până se îngroaşă. Luaţi de pe foc.

8. Turnaţi crema într-un bol, acoperiţi cu o peliculă alimentară şi daţi la frigider până se răceşte la temperatura camerei.

9. Încălziţi gelatina pusă la înmuiat în frişcă. Luaţi de pe foc şi lăsaţi 5 minute. Adăugaţi câteva linguri de cremă fiartă şi amestecaţi rapid cu telul. Apoi adăugaţi restul cremei şi bateţi încă o dată cu o spatulă.

10. Acoperiţi marginile formei cu folie sau pergament. Puneţi blatul la fund şi îmbibai-l cu siropul de mandarine.

11. Deasupra blatului turnaţi crema şi neteziţi-o.

12. Completaţi siropul rămas cu suc de portocale, pentru a obţine o cantitate de 250 ml. Adăugaţi în această compoziţie gelatina înmuiată în suc, puneţi la foc şi încălziţi, amestecând, până se dizolvă gelatina (fără a fierbe). Luaţi de pe foc.

13. Aranjaţi mandarinele deasupra cremei. Turnaţi cu atenţie sucul de portocale şi daţi la frigider. Serviţi după 3-4 ore sau chiar o noapte.

 

Poftă mare!

 

Sursa: Day.Az