Casa de vis

Case mici din lemn care atrag prin aspectul lor natural. Locuințe frumoase, practicesi sănătoase la prețuri accesibile!

 

 

 

 

Lemnul ramane (inca) cel mai accesibil material de constructie. Aspectul estetic, proprietaţile portante, caldura atingerii si naturaletea lui au fost intotdeauna apreciate si exploatate de-a lungul istoriei. Cum am mai subliniat, constructiile din lemn prezinta o serie de avantaje importante fata de case ridicate din alte materiale, cum ar fi durabilitatea, elasticitatea, eficienta, izolarea termica, protectie la foc prin tratare, rezistenta la cutremur, pretul redus, un material ecologic cu efecte benefice asupra sanatatii locatarilor.

Iata cateva astfel de case mici din lemn care atrag prin aspectul lor natural si firesc.

Prima casa are o suprafata de doar 36 de metri patrati, cu dimensiunile 6X6, ce poate servi drept casa de vacanta. Peretii au o grosime de 45 de mm, imbinarea facandu-se prin dublu nut si dublu feder. Exista si varianta de perete dublu: 45 mm perete exterior + 100 mm spatiu pentru izolatie + 45 mm perete interior.

Kitul casei din lemn include toata partea din lemn prelucrata in fabrica, alaturi de usi, ferestre (fara sticla) si proiect tehnic si costa circa 4.100 de euro. Cu montaj, acoperis si costul de transport, pretul final se ridica la circa 5.600 de euro.

 

Case mici din lemn - o casa de vacanta ideala

case mici din lemn Small wood homes 2

Al doilea proiect este o casa mai spatioasa, cu parter si mansarda si o suprafata construita cu putin peste 100 de metri patrati. Parterul este in totalitate dedicat zonei de zi, intr-un singur spatiu deschis, cu acces pe o terasa exterioara.

La etaj se afla spatiu suficient pentru amenajarea a doua dormitoare spatioase, unul dintre ele deschis pe un balcon superb, sustinut pe coloane. Pretul estimativ oferit de constructor este intre 320 si 340 de euro/metrul patrat construit, cu mici fluctuatii care depind si de suprafata casei alese.

 

Case mici din lemn - arhitectura captivanta

case mici din lemn Small wood homes 4

case mici din lemn Small wood homes 6

Ultimul proiect selectat este o casa pe un singur nivel, cu o suprafata de 80 de metri patrati. Spatiul este impartit in mod practic intr-un living cu acces exterior, o bucatarie care cuprinde si sala de mese si doua dormitoare care impart o baie, suficient pentru o familie tanara, la inceput de drum.

Kiturile de constructie au un pret care variaza intre 13.000 si 14.600 de euro, montajul nefiind inclus in aceste sume.

 

Case mici din lemn - spatiu pentru o familie tanara

case mici din lemn Small wood homes 8

 

Sursa: MagazinulDeCase