Remedii naturiste

Care puncte trebuie să le masezi în palmă pentru a scăpa de afecțiuni și dureri

 

 

 

 

Există dovezi care demonstrează că reflexoterapia în palme a fost folosită încă din anul 4000  î.Hr. în China și Egipt. Medicina occidentală a redescoperit această tehnică prin apăsare ușoară prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonală. În 1915, un articol intitulat „Ca să nu te mai doară dintele, apasă-ți degetul”, a intrat în atenția publicului și astfel a fost popularizată reflexoterapia.

Apăsarea unor anumite puncte la nivelul palmei este de fapt tot o formă de reflexoterapie, prin care se stimulează terminațiile nervoase din palme, care trimit impulsuri către întreg corpul prin sistemul nervos. La nivel subtil, aceste puncte sunt aferent unor nadiuri, acestea putând fi imaginate precum niște intersecții la nivelul meridianelor prin care circulă energie. La foarte mulți dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic și apar și rezultatele în plan fizic prin însănătoșire.

Reflexologia este similară cu acupresiunea, pentru că și aceasta vizează lucrul la nivel energetic, când apeși anumite puncte, activezi energia corespunzătoare de pe acel meridian prin care întreg sistemul începe să se armonizeze.

Reflexologia este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii și poate fi realizată atât prin automasaj, dar și de către un terapeut, care dacă lucrează și cu bioenergie, vei simți efecte mult mai puternice. Reflexologia îmbunătățește de asemenea și circulația la nivelul mâinilor.

Tehnica

Înainte de a începe există o contraindicație pentru persoanele care au flebotomie.

Există mai multe hărți cu punctele reflexogene ale mâinilor: occidentale, indiene, coreene și aculife. În acest articol vom folosi varianta occidentală.

Dacă vrei să-ți faci singur acest tratament, poți pune un prosop sub mână pentru a o susține. Tehnicile de bază sunt următoarele:

  • Folosește arătătorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poți folosi și pe ambele deodată
  • Fie presezi direct fie faci cerculețe mici cu degetul asupra zonei
  • Presiunea trebuie să fie puternică între 3-5 secunde.
  • Începe cu mâna dreaptă și după ce ai terminat complet treci la stângă
  • Începe cu degetul mare și apoi cu restul degetelor

Harta mâinii

Pe de-o parte, degetele corespund cu capul și gâtul. Masajul degetelor te va ajuta să elimini dureri cum sunt cele de cap, de dinți, de sinusuri.

Palmele corespund corpului. Cum te uiți la palmă, partea de la baza degetelor corespunde cu gâtul, centrul cu stomacul și ficatul și partea de lângă încheietură cu sistemul digestiv.

Ce se petrece când atingi aceste părți ale corpului

Constipatie

La degetul arătător, apasă la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corespondentul meridianul intestinului gros și colonului.

Durere în gât

Ține degetul mare de la bază și rotește-l. Trage apoi de el și repetă să-l rotești în cealaltă direcție. Realizează aceeași mișcare de rotație în ambele sensuri, dar acum mergând cu o falangă mai sus. Realizează același proces la toate degetele.

Durere de sinusuri și de cap

Apasă vârful degetului mare într-o mișcare de pulsație pe toate părțile. Repetă procesul pentru fiecare deget.

Durere de umeri

Freacă baza degetului mic pe ambele părți.

Durere de spate

Aplică presiune pe degetul mare de la vârf până la bază.

Insomnie

Apasă presiune în centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repetă de 2-3 ori pe zi.

Libidou scăzut

Mișcă încheietura fiecărei mâini de douăzeci de ori de 2-3 ori pe zi.

 

Sursa: Tummo