Desert

Bezele de cocos umplute cu cremă de vanilie: Parcă ar fi făcute într-o cofetărie!

 

 

Bezele de cocos umplute cu cremă de vanilie: Parcă ar fi făcute într-o cofetărie!

 

Pregătiți acasă delicioasele bezele de cocos umplute cu cremă fină de vanilie. Această rețetă este potrivită chiar și pentru persoanele alergice la nuci sau intolerante la gluten. Rezultatul sunt bezele frumoase, albe ca zăpada, cu o umplutură bogată care au un gust delicios ca și cum ar fi dintr-o cofetărie.

Bezelele de cocos sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu se pot bucura de macarons clasic cu nuci. Datorită combinației de bezele crocante de cocos și cremei moi de vanilie, toată lumea se va bucura de ele.

 

Ingrediente:

  •         6 albușuri de ou (200 g)
  •         Un vârf de cuțit de sare
  •         330 g zahăr granulat
  •         100 g zahăr pudră
  •         170 g fulgi de cocos
Cremă de vanilie:
  •         6 gălbenușuri de ou
  •         80 ml apă
  •         200 g zahăr granulat
  •         360 g unt
  •         3 lingurițe extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea bezelelor de cocos. Într-un castron, adăugați albușurile de ou, un vârf de cuțit de sare și zahărul granulat. Puneți castronul peste un vas cu apă fierbinte și încălziți până la 73-76°C, amestecând din când în când.

Bateți amestecul de albușuri încălzite la cea mai mare viteză timp de 10 minute, până când bezeaua se răcește la temperatura camerei.

Amestecați cocosul ras cu zahărul pudră cernut și adăugați-l treptat în bezea. Amestecați încet și scurt.

Ungem un model de bezelele cu ulei și tapetam o tavă cu hârtie de copt. Umpleți modelul (daca folositi o forma pentru bezele) cu amestecul de cocos, îndepărtați excesul și dați forma bezelelor.

Preîncălziți cuptorul la 100°C și uscați bezelele timp de 1 oră cu funcția de ventilator pornită.

Între timp, pregătiți crema de vanilie. Aduceți apa și zahărul la fierbere și gătiți până când atinge 123°C. În același timp, bateți gălbenușurile de ou.

Turnați siropul de zahăr fierbinte în fir subțire în gălbenușurile de ou bătute și continuați să bateți timp de încă 10 minute până se îngroașă.

Adăugați untul la temperatura camerei și bateți încă 5 minute. Aromați cu extract de vanilie sau după gust.

Umpleți bezelele de cocos uscate cu crema pregătită și lipiti-le.

Bezelele de cocos făcute în casă cu cremă de vanilie sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de deserturi dulci. Datorită preparării lor simple și a ingredientelor ușor de găsit, le puteți savura oricând simțiți nevoia de ceva deosebit.

 

Pofta buna!

Sursa

 Sursă