Ingrediente:
aluat:
- ou – buc.;
- zahăr – 5 linguri;
- zahăr vanilat – 8 g;
- unt – 5 linguri;
- praf de copt – 8 g;
- făină – 250 g.
cremă:
- ou – buc.;
- zahăr – 3 linguri;
- zahăr vanilat – 8 g;
- amidon de porumb – 3 linguri;
- lapte – 500 ml;
- unt – 20 g;
- caise.
crumble cu unt:
- făină – 60 g;
- zahăr – 60 g;
- unt – 20 g.
Mod de preparare:
Pentru aluat, spargeți un ou într-un bol, adăugați vanilia și zahărul obișnuit și bateți cu un tel până se dizolvă.
Puneți untul moale în amestecul de zahăr și amestecați.
Adăugați praful de copt și făina în amestec în părți și frământați aluatul.
Adăugați făina rămasă în aluat și continuați să frământați până când aluatul devine elastic.
Puneți aluatul într-o formă, unsă în prealabil cu ulei vegetal.
Distribuiți aluatul uniform pe marginile și pe fundul tăvii.
Pentru cremă, amestecați oul cu zahărul obișnuit și cel vanilat și amidonul de porumb într-o cratiță.
Turnați laptele în amestec, gătiți la foc mediu până se îngroașă, amintindu-vă să amestecați constant.
Adăugați untul în amestecul cremos și amestecați. Puneți crema în formă împreună cu aluatul.
Scoateți sâmburii de la caise și tăiați-le în jumătăți.
Puneți toate jumătățile în cremă cu partea plată în jos.
Pentru compoziția sfărâmicioasă, amestecați zahărul cu făina, apoi adăugați untul și frecați-l cu mâinile până când devine sfărâmicios.
Presărați uniform plăcinta cu acest crumble. Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
După coacere, presărați plăcinta cu zahăr pudră. Rezultatul este o plăcintă de caise parfumată și delicioasă cu cremă.
Pofta buna!