Remedii naturiste

Cele 10 proprietăți benefice pe care lemnul dulce le are pentru corpul tău

 

 

Cele 10 proprietăți benefice pe care lemnul dulce le are pentru corpul tău

 

S-ar putea să fii surprins să afli că lemnul dulce este mai mult decât o scoarță dulce, deși poate părea incredibil, are un număr mare de beneficii pentru organismul nostru.

De sute de ani, extractul de lemn dulce a fost folosit în medicina tradițională și continuă să fie folosit și astăzi pentru o mare varietate de aplicații medicinale.

Multe dintre efectele sale pozitive asupra sănătății par a fi greu de crezut, dar printre altele ne ajută să luptăm cu arsurile la stomac, eczemele, problemele respiratorii.

De sute de ani, rădăcina de lemn dulce a fost folosită medicinal. Poate fi folosit și ca bomboane, pentru a face ceai sau pentru a se amesteca cu apă sub formă de pulbere.

Însă, trebuie să-l consumați cu atenție, consumul prea mult de lemn dulce poate avea efecte negative asupra inimii sau tensiunii arteriale printre altele.

Folosirea moderată a lemnului dulce poate fi un tratament eficient pentru o mare varietate de afecțiuni și probleme de sănătate.

Dacă aveți întrebări, asigurați-vă că vă întrebați medicul.

1- Probleme cu stomacul

Stomacul este doar o parte a corpului care beneficiază de pe urma consumului moderat de lemn dulce.

Lemnul dulce poate fi folosit pentru a trata ulcerele gastrice și inflamațiile asociate cu gastrita cronică.

2- Probleme ale pielii

Este recomandat să folosiți geluri care includ lemn dulce pentru tratamentul eczemelor. Lemnul dulce este adesea folosit ca tratament dermatologic datorită proprietăților sale antibacteriene.

3- Are grijă de părul tău

Lemnul dulce, pe lângă faptul că este benefic pentru sănătatea părului, funcționează ca un remediu pentru combaterea cheliei.

Rădăcina de lemn dulce poate fi de mare ajutor în prevenirea căderii părului. În plus, ajută la reducerea înroșirii și iritațiilor scalpului, una dintre cauzele căderii părului.

4- Ajută rinichii

Pentru toți cei care suferă de probleme cu rinichii, consumul de lemn dulce nu este chiar recomandat deoarece poate avea un efect negativ, dar pentru restul oamenilor se întâmplă invers.

Ceaiul de lemn dulce ajută la producerea de estrogen în corpul nostru, ceva care ajută pozitiv la sănătatea rinichilor noștri.

5- Inflamația articulațiilor

Dacă sunteți unul dintre persoanele care simt disconfort la nivelul articulațiilor atunci când efectuați orice mișcare, poate că ar trebui să vă gândiți să adăugați o cantitate mică de lemn dulce în alimentația dumneavoastră.

Lemnul dulce acționează într-un mod similar cu corticosteroizii naturali ai corpului nostru, menționați să reducă inflamația.

6- Probleme respiratorii

Lemnul dulce poate fi, de asemenea, un prieten grozav în timpul răcelilor sau infecțiilor respiratorii minore.

Producerea de flegmă curată face ca mucusul vechi agățat de căile respiratorii să fie redus și fluxul de aer prin căile respiratorii este îmbunătățit.

7- Ajută gâtul

Datorită proprietăților sale antibacteriene, lemnul dulce poate fi folosit pentru a combate infecțiile și rănile din gură sau gât.

Gargara cu o soluție de apă și pulbere de lemn dulce ameliorează disconfortul cauzat de afte.

8- Ajută intestinele și vezica urinară

Lemnul dulce este util în general pentru toate zonele sistemului digestiv.

Lemnul dulce poate ameliora simptomele indigestiei și poate fi de mare ajutor în combaterea refluxului gastroesofagian. Extractul de lemn dulce folosit cu mentă și mușețel poate ameliora problemele gastrointestinale.

9- Probleme ovariene

Există mai multe beneficii pentru sănătate asociate cu lemnul dulce care afectează doar femeile. Consumul de lemn dulce poate ajuta la reducerea problemelor cauzate de menstruație sau menopauză, dar este foarte util și pentru acele femei care suferă de chisturi ovariene.

Ceaiul de lemn dulce poate ajuta la tratarea problemelor de fertilitate cauzate de nereguli hormonale, cum ar fi ovarele polichistice. Un alt beneficiu este că ajută la reglarea menstruației.

10- Cancerul de prostată

În combinație cu alte plante, unii susțin că lemnul dulce este benefic în combaterea cancerului de prostată.

Unele studii sugerează că poate ajuta la inhibarea formării tumorii și la uciderea celulelor canceroase.

Potențialele beneficii pentru sănătate ale lemnului dulce sunt extinse. Însă, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră cu privire la includerea lemnului dulce în alimentația dumneavoastră.

عرق السوس بين الفوائد والمخاطر علينا الحذر - أنا أصدق العلم

 Sursă