Le servești invitaților tăi un pandișpan cu cremă de unt la o petrecere și vei fi copleșită de complimente pentru abilitățile tale culinare.
Unii s-ar putea să nici nu creadă că e un desert făcut în casă. Arată ca ceva cumpărat de la o cofetărie scumpă.
Pentru a prepara astfel de dulciuri, vă recomandăm să folosiți o tavă de copt de 22×32 cm. Este o bază ideală pentru desert.
Cum să faci o prăjitură aerisită cu cremă de unt
O mică nuanță. Vei avea nevoie de 4 ouă pentru a coace un foietaj. Adăugați unul întreg și separați gălbenușul și albușul de restul. Fă-o manual sau cu o unealtă specială.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 0,5 lingurițe de vanilie
- 45 ml ulei de floarea soarelui
- 0,5 lingurițe praf de copt
- 15 g amidon de porumb
- 180 g unt
- 75 g zahăr
- un vârf de cuțit de sare
- 45 ml lapte
- 80 g făină de grâu
- 180 g lapte condensat
- 80 ml de apă
Metoda de preparare:
1. Pregătiți biscuitul. Puneți vanilia și 1 lingură de zahăr într-un bol adânc. Adăugați 1 ou întreg și 3 gălbenușuri. Se toarnă laptele și uleiul de floarea soarelui.
2. Amestecați amidonul, făina de grâu și praful de copt. Adăugați ingredientele uscate în amestecul de ouă și amestecați până la omogenizare.
3. Separat, bateți 3 albușuri de ou cu un praf de sare până devin pufoase. Adăugați treptat 60 g de zahăr și continuați să bateți până se formează vârfuri tari.
4. Adăugați cu grijă amestecul de albușuri în amestecul de lapte și amestecați. Turnați amestecul rezultat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Neteziți aluatul cu o spatulă. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 160 de grade timp de 40 de minute.
5. Pregătiți crema. Puneți untul moale (82,5% grăsime) într-un bol și bateți-l până devine pufos. Adăugați 150 g de lapte condensat. Amestecați până obțineți o masă uniformă și pufoasă.
6. Preparați amestecul de sos cu lapte. Amestecați apa și 1 lingură de lapte condensat.
7. Tăiați marginile biscuiților reci. Tăiați în jumătate pe lungime. Transferați o porție pe un tocător și acoperiți-o cu amestecul de lapte.
Întindeți crema uniform deasupra.
8. Acoperiți cu a doua parte a biscuiților. Adăugați amestecul de lapte și întindeți crema din abundență.
9. Tăiați desertul în 6 pătrate. Decorați cu crema rămasă. Folosește un sac de patiserie. Gata!
Păstrează puțină cremă pentru a face decorul floral. Împărțiți în două boluri. Adăugați colorant verde la unul, roz la celălalt.
Amestecați bine. Folosind cremă și un poș de patiserie, decorează pe tort forme de frunze și petale de flori.
Pofta buna!