Pentru un desert delicios, adăugați dulceață de caise și fulgi de cocos. După ce le scoatem din cuptor, lăsăm brioșele să se răcească.
Apoi, întindeți dulceața în strat subțire pe toate părțile cu o pensulă de patiserie. Presărați cu fulgi de cocos și umpleți cu cremă.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 15 g praf de copt
- 1,5 linguri de amidon de porumb
- 170 g zahăr
- 10 g coajă de lămâie
- 230 g făină de grâu
- 8 g zahăr vanilat
- 300 ml suc de portocale
- 100 ml ulei de floarea soarelui
Metoda de preparare:
1. Spargeți 1 ou într-un bol adânc. Adăugați 100 g de zahăr. Amestecați bine cu un tel. Se toarnă uleiul de floarea soarelui și se amestecă din nou.
2. Radeți fin coaja de lămâie. Adăugați coaja de lămâie și 10 ml de suc de portocală în amestecul de ouă și amestecați.
3. Adăugați treptat făina de grâu. Adăugați praful de copt și zahărul vanilat. Se amestecă până se obține o masă omogenă. Turnați aluatul în forme și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
4. Într-o cratiță cu fund gros, amestecați 70 g de zahăr și ouăle. Adăugați 150 ml de suc de portocale și amidon de porumb. Se amestecă până se obține o masă omogenă.
5. Puneți amestecul rezultat la foc mediu. Gătiți amestecul de citrice până se îngroașă, amestecând energic. Apoi scoateți de pe aragaz și lăsați să se răcească puțin.
6. Folosind o lingură sau un poș de patiserie, umpleți brioșele reci cu crema caldă. Gata!
Brioșele colorate cu cremă aromată vor încânta cu siguranță familia ta. Copiii sunt înnebuniți după bomboanele cu citrice. Salvează rețeta ca să nu o pierzi.
Pofta buna!