Vă prezint o rețetă de rulouri incredibil de delicioase! Aluatul aerat și umplutura suculentă sunt pur și simplu delicioase!
Vor fi o alternativă excelentă la sandvișurile obișnuite, perfecte pentru o cutie de prânz, un picnic sau doar o gustare rapidă acasă.
Aceste chifle sunt o adevărată capodoperă culinară! Te vor încânta cu gustul și aroma lor unice.
Pregătește-le pentru cei dragi și cu siguranță îți vor aprecia eforturile!
Ingrediente:
Făină de grâu – 350 g
Drojdie proaspătă – 15 g (sau 8 g uscată)
Zahăr – 2 linguri. l.
Sare – 1⁄2 linguriță. l.
Ou – 1 buc. (mare)
Lapte – 170 ml (cald)
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri. l.
Crenvurști fierți – 500 g
Mod de preparare:
Deci, hai să trecem la aluat. Turnați 170 ml de lapte la temperatura camerei, 2 linguri. într-un bol. zahăr, adăugați 15 g de drojdie crudă, dacă este drojdie uscată, atunci 7 g.
Amestecă și lasă 15 minute pentru a te asigura că drojdia își face efectul. Acum adăugați 350 de grame de făină, spargeți oul, 1 linguriță sare și 2 linguri ulei.
Frământam manual, sau folosim un mixer.
Aluatul trebuie frământat bine timp de 5-7 minute. Aluatul iese moale și elastic.
Adunați aluatul într-o singură bilă și puneți-l într-un loc cald să crească timp de 1-2 ore; aluatul ar trebui să crească în volum de câteva ori.
Tăiați crenvurștii fierti în felii de aproximativ 5 mm grosime. Transferați aluatul crescut pe masă și împărțiți-l în bucăți de câte 15 grame fiecare. Am obtinuit 36 de bucăți.
Luăm 3 bile de aluat pentru o chiflă. Întindeți cercuri de diametrul unui crenvurști.
Luăm o turta, punem crenvurștiul pe ea, punem al doilea aluat, apoi crenvurști și al treilea si tot asa.
Îl fixăm de-a lungul marginii și facem tăieturi cu un cuțit ascuțit. Pe o parte, tăietura este 3, nu este completă, iar pe cealaltă parte, tăietura este 2, nu este completă.
Întoarceți umplutura pe dos pentru mai multă frumusețe și fixați-o astfel încât chifla să devină rotundă.
Așezați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, la o distanță mică de altele. Am obtinut 9 chifle. Se lasă să se stratifice timp de 15 minute și se introduce la cuptor.
Coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute, în funcție de cuptorul dumneavoastră.
Puteți lăsa chiflele neunse (opțional). Îmi place să ung cu sirop de zahăr, amestec doar 2 linguri zahăr cu 4-5 linguri de apă clocotită și amestecați până se dizolvă.
Lăsați chiflele să se răcească puțin și serviți. Sunt un înlocuitor excelent pentru sandvișuri și cu siguranță vor fi savurate de întreaga familie!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/pechu-tsi-bulochky-naychastishe-smachni-i-na-snidanok-i-na-perekus/