Ingrediente:
- lapte cald, 300 g;
- zahăr, 3 linguri;
- drojdie proaspătă, 14 g sau drojdie uscată, 4 g;
- miere, 2 linguri;
- ulei vegetal, 50 ml;
- un praf de sare;
- făină, aproximativ 500 g.
umplutura:
- brânză de vaci, 200 g;
- zahăr, 1 lingură;
- vanilie și stafide după gust.
Mod de preparare:
Amestecați laptele cald cu zahărul și drojdia.
Adăugați miere lichidă și ulei vegetal, amestecați.
Adăugați sare și amestecați.
Adăugați făina cernută în părți și frământați până obțineți un aluat moale și maleabil.
Poate fi nevoie de mai puțină sau mai multă făină, principalul lucru este să o frământați bine.
Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un loc cald timp de 1 oră.
Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele.
Așezați aluatul pe o masă presărată cu făină și întindeți-l într-un strat dreptunghiular, ungeți-l cu unt și puneți umplutura.
Rulați ruloul, tăiați-l în porții și așezați-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l timp de 30 de minute.
Bateți gălbenușul și ungeți chiflele.
Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute, până se rumenesc.
Presărați chiflele răcite cu zahăr pudră.
Textura aluatului este foarte plăcută, moale și pufoasă, aceste chifle sunt pur și simplu ideale, iar umplutura de iaurt se potrivește bine cu aroma și gustul de miere.
Pofta buna!