
Ingrediente:
- Făină – 400 g;
- Dulceață de mere – 11 lingurițe;
- Drojdie – 20 g;
- Gălbenuș de ou – 1 buc.;
- Ulei vegetal – 3 linguri;
- Unt – 20 g;
- Zahăr – 100 g;
- Lapte – 200 ml;
- Turmeric – 0,5 lingurițe.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecați drojdia cu laptele cald până când ingredientele se dizolvă.
Turnați zahăr granulat în laptele de drojdie și adăugați ulei vegetal.
Combinați gălbenușul cu turmericul, adăugați-l în amestecul de drojdie și amestecați.
Adăugați făină în amestecul rezultat și frământați până obțineți un aluat elastic și omogen.
Ungeți un bol cu ulei vegetal, puneți aluatul înăuntru și acoperiți-l cu folie alimentară.
Lăsați aluatul timp de 40-45 de minute, până când crește în volum.
Împărțim aluatul în 11 bile, pe care le rulăm în lipii.
Puneți o lingură de gem în fiecare lipie și sigilați umplutura înăuntru.
Tapetați o tigaie cu hârtie de copt și așezați chiflele pe fund, cu lipitura în jos.
Gătiți chiflele la foc mic timp de 20 de minute sub un capac.
Topiți untul și ungeți fiecare chiflă cu el. Continuați să coaceți chiflele în același mod timp de încă 15 minute.
Apoi, folosind o farfurie plată, întoarceți chiflele astfel încât partea prăjită să fie în sus.
Scoateți hârtia de copt din tavă și așezați chiflele în tavă, cu partea neprăjită în jos. Coaceți chiflele pentru încă 5-10 minute.
Rezultatul este niște chifle moi și frumoase, cu dulceață de mere. Poți folosi și gem sau dulceață pentru această rețetă.
Pofta buna!