Placinte si Rulade

Chifle pufoase cu gem facute în tigaie. Au iesit si frumoase și delicioase!

 

 

Chifle pufoase cu gem facute în tigaie. Au iesit si frumoase și delicioase!

Ingrediente:

  • Făină – 400 g;
  • Dulceață de mere – 11 lingurițe;
  • Drojdie – 20 g;
  • Gălbenuș de ou – 1 buc.;
  • Ulei vegetal – 3 linguri;
  • Unt – 20 g;
  • Zahăr – 100 g;
  • Lapte – 200 ml;
  • Turmeric – 0,5 lingurițe.

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați drojdia cu laptele cald până când ingredientele se dizolvă.

Turnați zahăr granulat în laptele de drojdie și adăugați ulei vegetal.

Combinați gălbenușul cu turmericul, adăugați-l în amestecul de drojdie și amestecați.

Adăugați făină în amestecul rezultat și frământați până obțineți un aluat elastic și omogen.

Ungeți un bol cu ​​ulei vegetal, puneți aluatul înăuntru și acoperiți-l cu folie alimentară.

Lăsați aluatul timp de 40-45 de minute, până când crește în volum.

Împărțim aluatul în 11 bile, pe care le rulăm în lipii.

Puneți o lingură de gem în fiecare lipie și sigilați umplutura înăuntru.

Vei fi încântat/ă. Chifle umplute în tigaie: pufoase ca puful

Tapetați o tigaie cu hârtie de copt și așezați chiflele pe fund, cu lipitura în jos.

Gătiți chiflele la foc mic timp de 20 de minute sub un capac.

Vei fi încântat/ă. Chifle umplute în tigaie: pufoase ca puful

Topiți untul și ungeți fiecare chiflă cu el. Continuați să coaceți chiflele în același mod timp de încă 15 minute.

Apoi, folosind o farfurie plată, întoarceți chiflele astfel încât partea prăjită să fie în sus.

Vei fi încântat/ă. Chifle umplute în tigaie: pufoase ca puful

Scoateți hârtia de copt din tavă și așezați chiflele în tavă, cu partea neprăjită în jos. Coaceți chiflele pentru încă 5-10 minute.

Vei fi încântat/ă. Chifle umplute în tigaie: pufoase ca puful

Rezultatul este niște chifle moi și frumoase, cu dulceață de mere. Poți folosi și gem sau dulceață pentru această rețetă.

 

Pofta buna!

 

Sursa