Ingrediente:
Aluat:
- 50 g unt moale
- 100g zahăr
- 2 ouă
- 220 g brânză de vaci
- 180 g făină
- 8 g praf de copt
Decor:
- 1-2 mere
- stafide – după gust (opțional)
- nuci tocate – după gust (opțional)
Alte:
- ulei – pentru uns tava de brioșe
- zahăr pudră – pentru presărare finală
Mod de preparare:
1. Aluat: Puneți untul înmuiat într-un bol și presărați cu zahăr – bateți cu un mixer timp de 2-3 minute.
Apoi adăugați treptat ouăle în timp ce bateți bine, bătând compoziția după fiecare adăugare.
Apoi, adăugați brânza de vaci în bol, continuați să bateți, apoi amestecați cu o spatulă.
În final, adăugați praful de copt și făina în 2 etape – amestecați bine cu o spatulă și obțineți un aluat de grosime medie.
2. Pregătiți forme de silicon pentru brioșe ungându-le cu ulei și distribuind uniform aluatul preparat în ele folosind o lingură de înghețată.
3. În final, aranjați semilune delicate de mere pe aluat, dar puteți presăra și cu stafide sau nuci tocate (opțional).
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la 180°C, până se rumenesc, apoi lăsați să se răcească puțin.
5. În final, presărați-le cu zahăr pudră cernut și serviți-le cu dragoste, gust deosebit și grație.
Pofta buna!