Ingrediente:
Aluat
Chefir (cald) 300ml.
Gălbenuș 1 buc. (proteine în umplutură)
Sare 1 linguriță
Zahăr 1 linguriță
Ulei de floarea soarelui 25 ml.
Făină 400 g + bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță
Umplutura
Brânză tare 200 g, cascaval,
Brânză de vaci 150 g
Albuș de ou 1 buc.
Orice fel de verdețuri (buchet), ceapa verde
Sare și piper (după gust
Ungere
Unt
Mod de preparare:
Este mai bine să folosiți chefir la temperatura camerei, îl puteți încălzi puțin. Adaug sare și zahăr. Adaug gălbenușul. Voi folosi albușul de ou la umplutură.
Turn ulei. Amestecați bine.
Cern o parte din făină și o amestec. Adaug bicarbonatul de sodiu și făina rămasă.
Frământ un aluat moale și fraged. Pun aluatul într-o pungă și pregătesc umplutura. Randament aluat (+/-) 800 g.
Dau brânza pe răzătoarea mare. Adaug brânză de vaci. Verdețuri, albuș de ou. Sare și piper după gust. Amestecați bine.
Împărțim aluatul în 7 bucăți de câte 110-115 g fiecare.
Întindem o bucată de aluat într-o prăjitură subțire. Dacă este necesar, adăugați făină.
Așezați umplutura pe o margine a prăjiturii, acoperiți cu cealaltă parte și sigilați marginile ca un cheburek. Dacă este necesar, marginile pot fi umezite ușor cu apă.
Am întins tortilla pe o tigaie uscată, bine încinsă.
Coaceți până se rumenesc pe ambele părți, la foc mediu, aproximativ 4 minute.
Imediat după gătire, ungeți prăjiturile cu unt, acest lucru le va face și mai fragede și delicioase.
Lipiile cu umplutură de verdețuri și brânză sunt gata. Poftă bună!
Poftă buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/prostyy-retsept-korzhykiv-z-nachynkoyu-na-suhiy-skovorodi/