Ingrediente:
aluatul:
- unt – 180 g;
- făină – 300 g;
- praf de copt – 1 linguriță;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr pudră – 50 g;
- ou – buc.
cremă:
- mere – 6 buc.;
- suc de lămâie;
- unt – 120 g;
- zahăr pudră – 150 g;
- ouă – 4 buc.;
- brânză de vaci – 500 g;
- smântână 30% – 200 ml;
- vanilie – 1/4 linguriță
Mod de preparare:
Amestecați făina cu praful de copt, zahărul pudră și sarea într-un bol adânc.
Adăugați untul și ouăle în aluat, frământați un aluat elastic și ușor lipicios.
Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.
Tapetează tava cu hârtie de copt, așează ½ din aluat pe suprafață și întinde-l într-un strat uniform pe fund.
Întindeți a doua parte a aluatului într-un strat, presărați suprafața cu făină în prealabil.
Împărțiți aluatul în 4 bucăți și căptușiți marginile tăvii cu ele.
Înțepați fundul cu o furculiță, coaceți rama de plăcintă timp de 10 minute la 160 de grade.
Pentru umplutură, curățați merele de coajă și scoateți cutiile de semințe, turnați peste ele zeamă de lămâie.
Așezați merele într-o ramă de aluat.
Bateți zahărul pudră cu untul, adăugați vanilia în amestec. În timp ce bateți, spargeți treptat ouăle în amestec.
Adăugați brânza de vaci și smântâna în amestec și continuați să mixați până obțineți o cremă moale.
Toarnă această cremă în formă peste mere.
Presărați plăcinta cu migdale și coaceți-o la 160 de grade timp de 50 de minute.
Cu 15 minute înainte de sfârșitul coacerii, puteți acoperi plăcinta cu hârtie de copt pentru a nu se arde.
Rezultatul este o nouă plăcintă cu mere delicioasă și fragedă.
Această rețetă este diferită de toate metodele clasice de preparare a plăcintelor cu mere.
Pofta buna!