Ingrediente:
- 6 bucăţi de peşte, cu os sau file (crap, caras, ştiucă, somn)
 - 2 cepe mari, albe
 - 2 ardei graşi, de preferat roşii
 - 3-4 căţei de usturoi
 - o conservă de roşii cubuleţe
 - 250 g de roşii cherry
 - 100 ml vin alb
 - 100 ml de apă
 - 100 ml ulei
 - 2-3 foi de dafin
 - sare, piper după gust
 - lămâie pentru servit – opţional
 - pătrunjel verdecea
 
Mod de preparare:
- Mod de preparare pentru reţeta de plachie de peşte
 - Peştele se curăţă de solzi, se porţionează dacă este cazul şi se spală foarte bine, în mai multe ape.
 - Se unge cu ulei o tavă care va merge la cuptor şi se aşează bucăţile de peşte.
 - Separat, într-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii rondele şi usturoiul pisat. Nu prea mult, doar cât să se dezvolte aromele, iar legumele să se înmoaie numai puţin.
 - Adăugăm conserva de roşii cubuleţe, potrivim de sare şi mai lăsăm legumele şi sosul de roşii la fiert 10 minute.
 - Turnăm amestecul în tavă, peste bucăţile de peşte, adăugăm vinul şi apa, aruncăm roşiile cherry şi frunzele de dafin pe ici, pe colo şi dăm totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
 - Când legumele s-au înmuiat, iar peştele a început să se rumenească, putem scoate tava din cuptor. Avem o plachie grozavă!
 - O înveselim cu puţin pătrunjel proaspăt tocat şi o servim alături de o mămăliguţă caldă.
 
Pofta buna!
Sursa: Bucate Aromate














