Preparate din Peste

Macrou cu rosii la cuptor

 

 

 

 

Îmi place macroul în primul rând pentru gustul său deosebit, dar şi pentru că nu are solzi, nu prea are nici oase, e bogat în acizi graşi şi Omega 3 şi e foarte sănătos, fiind peşte oceanic şi nu de crescătorie. În plus, e relativ ieftin şi mereu la îndemână. Eu am tot timpul un pachet în congelator, special pentru zilele sau serile când nu ştiu ce să gătesc rapid şi bun. 

Scoateţi macroul din congelator şi puneţi-l în apă rece. Se decongelează foarte repede şi deja îl puteţi curăţa în aproximativ 15-20 de minute. Tăiaţi capul şi coada şi porţionaţi-l, sau lăsaţi-l întreg, cum vă place mai mult. Stropiţi cu puţină zeamă de lămâie şi apoi condimentaţi cu sare şi piper după gust, atât la interior, cât şi la exterior. Aşezaţi peştele într-o tavă termorezistentă care va merge la cuptor.

 

Ingrediente: 

Separat, pregătim sosul de roşii.

Pentru 2 porţii, adică 2 macrouri de mărime potrivită, avem nevoie de:

1/2 de lămâie

2 linguri de ulei de măsline

1 căţel de usturoi

câteva măsline negre (opţional, dar dau gust foarte bun)

3 roşii proaspete sau o conservă de roşii tocate

busuioc uscat

sare, piper

pătrunjel

 

Mod de preparare: 

Zdrobiţi usturoiul şi îl căliţi 1/2 de minut în uleiul de măsline. Adăugaţi roşiile tocate, măslinele şi lămâia feliată. Asezonaţi cu sare, piper şi busuioc după gust şi lăsaţi toate ingredientele să se împrietenească puţin la foc mic timp de 10 minute.

Turnaţi sosul în tava pregătită cu bucăţile de macrou şi daţi la cuptor pentru 30 de minute sau până când peştele va fi rumenit exact pe gustul vostru.

Înveseliţi-l cu puţin pătrunjel tocat şi serviţi cald, cu un boţ de mămăliguţă alături.

 

 

Pofta buna !

 

Sursa:Claudette Bazar