Preparate fara carne

Vrei să-ți surprinzi familia cu o mâncare simplă, dar incredibil de delicioasă? Încearcă acesti dovlecei în aluat – fragezi la interior și cu o crustă aurie la exterior

 

 

Vrei să-ți surprinzi familia cu o mâncare simplă, dar incredibil de delicioasă cu dovlecei? Încearcă acesti dovlecei în aluat – fragezi la interior și cu o crustă aurie la exterior

 

Ingrediente:

  • 2 bucăți de dovlecei
  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 100 g de brânză
  • 3 linguri de făină de porumb
  • sare după gust
  • 1 linguriță de muștar
  • ulei de prăjit

Mod de preparare:

Pentru început, spălați bine dovleceii, curățați-i de coajă și tăiați-i în fâșii.

Într-un bol separat, pregătiți aluatul. Combinați ouăle, puțină smântână, o lingură de muștar și sarea.

Amestecați totul bine până obțineți o compoziție omogenă.

Apoi am adăugat mălai și brânză tare rasă și am amestecat totul din nou.

Am turnat aluatul pregătit peste dovlecei și l-am amestecat cu mâinile, astfel încât fiecare fâșie să fie bine acoperită.

L-am lăsat pe masă timp de 10 minute ca să se absoarbă aroma.

Între timp, am încins uleiul într-o tigaie.

Am prăjit dovleceii pe ambele părți până s-au rumenit.

Am pus dovleceii gata gătiți pe o farfurie, aroma este incredibilă!

Mâncarea iese foarte fragedă, suculentă și delicioasă.

 

Poftă bună!

 

 Sursa