Vom pregăti un tort modern care cu siguranță va fi pe placul tuturor invitaților.
Ingrediente:
aluat:
- gălbenușuri – 4 buc.;
- zahăr – 100 g;
- sare – un vârf de cuțit;
- smântână – 80 g;
- unt – 150 g;
- făină – 400 g;
- praf de copt – 1 linguriță;
- cacao – 1 lingură.
jeleu de cireșe:
- ouă - 4 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 150 g;
- jeleu de cireșe – 65 g;
- făină – 50 g;
- cireșe – 150 g;
- nuci – 150 g.
cremă:
- jeleu de cireșe – 65 g;
- zahăr – 70 g;
- amidon de porumb – 20 g;
- lapte – 500 ml;
- unt – 200 g.
Mod de preparare:
Turnați zahărul și sarea într-un bol cu gălbenușuri și bateți până se dizolvă. Adăugați smântâna și untul topit, amestecați ingredientele.
Combinați făina și praful de copt, cerneți făina în amestecul de gălbenușuri în părți. Odată cu a doua cernere a făinii, adunați aluatul într-o bulgăre.
Împărțiți aluatul în două părți. Întindeți una dintre bucățile de aluat pe o tavă de copt. Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt în prealabil.
Împărțim din nou a doua parte a aluatului în două. Împărțiți o parte din aluat în 10 bucăți mici de aluat.
Adăugați cacao în a doua parte a aluatului și amestecați.
De asemenea, întindem o parte din aluatul de cacao în bile mici, aproximativ 10 bucăți. Așezați biluțele de ciocolată pe tava de copt împreună cu aluatul.
Uscați ușor nucile într-o tigaie uscată și apoi tocați-le. Presărați nucile tocate peste aluat. Așezați cireșele între biluțele de ciocolată.
Pentru cremă, bateți albușurile de ou cu sare, adăugați treptat zahărul.
Apoi, turnați jeleul și făina în albușurile bătute și continuați să bateți la viteză mică până se formează o masă omogenă și stabilă.
Așezați stratul de proteine peste biluțe, nuci și cireșe. Așezați biluțele de aluat peste albușurile de ou.
Coaceți biscuiții la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Pentru a prepara crema, amestecați jeleul de cireșe cu zahărul și amidonul de porumb într-o cratiță.
Turnați laptele într-o cratiță și aduceți amestecul la foc mediu până la o consistență groasă.
Bateți untul moale și turnați treptat amestecul de cireșe ușor răcit.
Împărțim tortul finit în cruce.
Ungeți o parte a tortului cu cremă, acoperiți crema cu a doua parte a tortului.
Ungeți partea de sus și părțile laterale ale tortului cu cremă. Lăsați prăjitura la frigider timp de 12 ore.
Puteți decora tortul cu cireșe, ciocolată și alte ingrediente.
Rezultatul este un tort delicios și neobișnuit numit „Visul Roz”.
Pofta buna!