
Ingrediente:
- 800 g fursecuri (ciocolată)
- 100 ml cafea tare (pentru fursecuri)
Cremă:
- ouă 2 buc.
- un praf de sare
- 180 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 3 linguri de amidon
- 700 ml de lapte
- 40 g unt moale
- 100 ml cafea tare (pentru cremă de cafea)
Cremă de lămâie:
- 1/3 de smântână
- 3-4 linguri de suc de lămâie
- 1 vârf de cuțit de turmeric
- 30 g unt moale
Mod de preparare:
Cremă:
Iau o cratiță cu fundul gros. Pun ouă în ea, torn sare, zahăr, zahăr vanilat, amidon.
Acum torn lapte și amestec până se omogenizează.
Pun cratița pe foc, amestecând, aduc smântâna la fierbere.
Cremă de lămâie:
Din masa de cremă rămasă, pun deoparte 1/3 într-un bol separat, adaug sucul de lămâie și turmericul, amestec.
Adaug untul moale și amestec. Acopăr cu folie alimentară și las la răcit la frigider.
Cremă de cafea:
Turn cafeaua preparată în crema rămasă, adaug untul moale, amestec.
Turn într-un bol, acopăr cu folie alimentară și las la frigider să se răcească.

Acum fursecurile, le înmoi pe toate părțile în cafeaua preparată și deja răcită.

Pun primul strat de fursecuri într-o formă de 18 pe 30 cm. O acopăr cu cremă de cafea.
Apoi din nou fursecuri și cremă de lămâie. Construiesc tot tortul în acest fel, alternând.

Decorez cu firimituri de fursecuri.
Acopăr prăjitura cu folie alimentară și o las la frigider câteva ore, sau mai bine, peste noapte.
Poftă bună!












