Sfaturi utile

Urechile noastre ne pot indica sănătatea, iar acești 9 indicatori nu trebuie ignorați niciodată

 

 

Urechile noastre ne pot indica sănătatea, iar acești 9 indicatori nu trebuie ignorați niciodată

 

Data viitoare când vă curățați urechile, nu uitați să acordați o mai mare atenție la ceara din ureche, deoarece aceasta poate oferi multe informații despre sănătatea ta. Ceara se dezvoltă în urechi pentru a ține la distanță praful și murdăria din timpan. Conține acizi grași, alcool și scualenă care curăță și protejează urechea.

Tipuri de ceară și semnificația lor:

1. Culoare galbenă

 

Dacă substanța lipicioasă de pe bețișorul de bumbac este de culoare galbenă, umedă și lipicioasă, atunci indică un tunel sănătos al urechii. Umedă și lipicioasă înseamnă că urechile nu sunt uscate și nu au mâncărime, de asemenea, acesta este tipul de ceară perfect normal. Dacă așa arată ceara urechilor tale, ele sunt perfect sănătoase.

2. Galben pal

Este obișnuit să observi un astfel de tip de ceară la copii, deoarece ei secretă mai multă ceară decât adulții. Secreția acesteia scade treptat cu timpul, pe măsură ce cresc.

3. Închisă la culoare și lipicioasă

O culoare mai închisă indică faptul că organismul tău transpira mai mult decât de obicei. Cu toate acestea, acest lucru este complet normal.

4. Închisă la culoare și densă

Este indicatorul direct al stresului prelungit; dacă sunteți des în tensiune mentală, atunci sunt șanse ca urechile să secrete mai multă ceară. Curățați-vă urechile în mod regulat și asigurați-vă că practicați meditația și yoga pentru relaxare.

5. Gri

Dacă ceara este gri, atunci este un semn al unui proces de curățare în interiorul tunelului urechii. În cazul în care vă confruntați cu ceară uscată și fragilă, împreună cu mâncărime, atunci înseamnă că ai o eczemă. Consultați imediat un medic ORL.

6. Uscată, albă

Ceara uscată, albă indică faptul că ești stresat și că ai anumite probleme ale urechii.

7. Negru sau maro

Culoarea neagră sau maro indică faptul că nu v-ați curățat urechile și ceara a stat în contact cu oxigenul mult timp. Asigurați-vă că vă curățați urechile în mod regulat.

8. Umedă și curgătoare

Este o indicație frecventă a urechilor sănătoase, dar dacă observați puroi și sânge care iese împreună cu ceara, atunci contactați imediat un specialist, deoarece ar putea fi un semn de leziune a urechii sau timpan perforat.

9. Ceara cu sânge

Ceara sângeroasă a urechii necesită îngrijiri medicale cât mai curând posibil, deoarece  indică ruperea timpanului.

Acum veți ști când urechea semnalează că ceva nu este în regulă și când anume aveți nevoie de asistență medicală imediată. O verificare simplă a cerii urechii cu ajutorul unui bețișor de ureche, te-ar putea salva de pierderea permanentă a auzului.