
Ingrediente:
făină – 80 g;
cacao – 30 g;
praf de copt – 1 linguriță;
ouă – 3 buc.;
zahăr – 180 g;
lapte – 50 ml;
ulei de floarea soarelui – 50 ml.
glazură:
cacao – 40 g;
zahăr – 50 g;
lapte – 200 ml;
unt – 20 g.
cremă:
smântână – 300 ml;
cremă de brânză – 100 g;
zahăr pudră – 4 linguri;
cacao – 1 lingură.
Mod de preparare:
Cerneți făina împreună cu cacaoa și praful de copt. Într-un bol separat, bateți ouăle cu sarea, adăugați treptat zahărul până la masa pufoasă.
După ce obțineți o masă albă și aerisită, turnați uleiul și laptele, continuați să bateți.
Turnați făina în amestecul de ouă în părți, frământați un aluat gros.
Ungeți o tavă de copt cu unt, presărați cu făină.
Turnați aluatul în tavă și coaceți la 170 de grade timp de 35 de minute.

glazură
Amestecați zahărul și cacaoa, turnați laptele și amestecați bine.
Aduceți la fierbere la foc mediu, gătiți timp de 15 secunde, amestecând constant.
Adăugați untul în glazură și amestecați.

cremă
Combinați smântâna, brânza de vaci, cacaoa și zahărul pudră.
Înțepați pandișpanul cu o scobitoare și turnați 50 ml de lapte.

Întindeți crema deasupra pandișpanului, distribuind-o uniform.
Apoi turnați glazura peste stratul de cremă.
Puteți folosi o sită pentru aceasta. Aceasta va elimina orice reziduuri din glazură și va face suprafața pandișpanului mai lucioasă și netedă.

Punem prăjitura la frigider pentru 12 ore.
Rezultatul este o prăjitură delicată de ciocolată dulce, cu un pandișpan moale și îmbibat.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-vid-yakoho-vsi-v-zahvati-m-yakyy-sokovytyy-z-shokoladnoyu-nizhnistyu/












