
Ingrediente:
făină – 350 g;
zahăr – 250 g;
praf de copt – 10 g;
ouă de găină – 5 buc.;
vanilie – 1 gram;
coajă de lămâie – 1 gram;
sare – un vârf de cuțit;
brânză granulată – 700 g;
unt – 180 g;
suc de lămâie – 2 linguri.
Mod de preparare:
Pentru început, separați 4 ouă în gălbenușuri și albușuri.
Transferați gălbenușurile într-un recipient adânc și condimentați cu sare.
Adăugați 80 de grame de zahăr granulat, unt cald și 0,5 grame de coajă de lămâie peste gălbenușurile de ou sărate.
Amestecați ingredientele și turnați sucul de lămâie.
Turnați făina și praful de copt cernute în prealabil în produsele combinate.
Frământați aluatul cu o spatulă atunci când ingredientele se „prind” cu mâinile.
Așezați hârtie de copt pe fundul unei tăvi de copt.
Așezați aluatul în bucăți pe hârtie, frământați-l ușor într-un singur strat pentru a acoperi întreaga suprafață și înțepați întreaga suprafață cu o furculiță.

Într-un bol separat, amestecați brânza de vaci cu 130 g de zahăr, oul și coaja de rasă rămasă.
Apoi, bateți produsele cu un blender până obțineți o compoziție fină și cremoasă.
Întindeți amestecul rezultat într-un strat uniform pe aluat.

Coaceți prăjitura la 180 de grade în cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
În acest moment, bateți albușurile de ou până se întăresc.
Adăugați treptat 40 g de zahăr în spumă, bateți cu un blender până se formează o cremă groasă.
Transferați bezeaua rezultată într-un poș de patiserie și decorați prăjitura după coacere.
Pentru a rumeni bezeaua, introduceți prăjitura în cuptor timp de 10 minute la o temperatură similară.

Lăsați prăjitura să se răcească înainte de servire.
Acest desert este frumos și incredibil de apetisant atunci când este tăiat.
Poftă bună!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/chy-ne-pyrih-a-zoloto-aromat-na-ves-budynok-nizhnyy-syrnyy-pyrih/













