Ingrediente:
- ouă – 5 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 130 g;
- făină – 170 g;
- lapte – 50 ml.
cremă:
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 50 g;
- amidon de porumb – 25 g;
- lapte – 250 ml;
- unt – 100 g.
dulceață:
- zmeură – 500 g;
- zahăr – 90 g;
- amidon de porumb – 30 g;
- apă – 50 ml.
Mod de preparare:
Turnați sarea și zahărul granulat într-un bol cu ouă și bateți cu un mixer până se formează o spumă albă și aerisită.
Cerneți făina în amestec, turnați laptele și amestecați cu grijă aluatul de blat cu un tel.
Așezați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și neteziți suprafața.
Coaceți blatul la 180 de grade timp de 15 minute.
Pentru a prepara crema, spargeți ouăle într-o cratiță, adăugați zahărul, amidonul de porumb, turnați laptele și bateți.
Fierbeți crema până se îngroașă, amestecând constant.
Transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească.
Pentru a face dulceața, turnați zmeura într-o tigaie și presărați-o cu 90 de grame de zahăr.
Gătiți zmeura până când își eliberează sucul.
Amestecați apa cu amidonul și turnați-l în gem.
Fierbeți amestecul timp de 5 minute, pana se ingroasa un pic.
Cerneți dulceața curată, lăsând excesul pe o lingură cu fantă. Acoperiți dulceața cu folie alimentară.
Împărțiți blatul în fâșii egale de 5-6 cm lățime. Bateți untul moale pentru cremă într-un bol separat.
Bateți baza cremoasă și adăugați-o treptat în unt.
Ungeți întreaga suprafață a blatului cu crema rezultată.
Întindeți gemul peste stratul de cremă. Rulăm o fâșie într-un sul, apoi o apăsăm pe a doua pe ea și o rulăm și pe ea într-un sul.
Așa că am pus toate fâșiile într-un sul mare. Așezați prăjitura într-o tavă de patiserie și lăsați-o la frigider timp de 4 ore. Apoi decorăm tortul cu crema și fructele de pădure rămase.
Tortul dede sarbatoare îți va decora masa festivă. Acesta este un desert grozav pentru întreaga familie.
Pofta buna!