
Ingrediente:
aluat:
Ouă – 2 buc.
Zahăr – 140 g (6 linguri)
Sare – un vârf de cuțit
Vanilie – 1 pliculeț (sau după gust)
Ulei de floarea soarelui inodor – 110 ml.
Iaurt/chefir fără zahăr – 130 ml.
Praf de copt – 1,5 lingurițe.
Făină de grâu – 200 g.
umplutură:
Ou – 1 buc.
Zahăr – 4 linguri.
Amidon de porumb (poate fi și de cartofi) – 3 linguri.
Vanilie – 1 pliculeț (sau după gust)
Lapte cald – 2 căni (250 ml fiecare)
Unt – 40 g.
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță cu fundul gros, amestecați oul, zahărul, vanilia, amidonul și 200 ml de lapte cald.

2. De îndată ce toate boabele se dizolvă, adăugați laptele rămas.

Amestecând constant, gătiți mai întâi la foc mediu, iar când crema începe să se îngroașe puțin, reduceți la minimum și gătiți până când apar primele bule. Veți obține o cremă groasă.

3. Luați de pe foc și adăugați untul. Amestecați bine și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați deoparte să se răcească în timp ce pregătiți aluatul.

4. Aluatul se prepară foarte repede: se bat ouăle cu sarea, zahărul și vanilia cu un mixer până când zahărul se dizolvă puțin, aproximativ 5 minute.
5. Se adaugă uleiul și iaurtul. Se amestecă bine cu un tel.

6. Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o în amestec în mai multe etape.
Nu este nevoie să frământați aluatul mult timp, imediat ce făina se dispersează, va fi suficientă.

7. Tapetați o tavă de copt cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt.
Puteți unge marginile cu unt și le puteți presăra cu făină sau le puteți înveli în hârtie de copt. Turnați tot aluatul în ea.

8. Amestecați smântâna și folosiți o lingură pentru a o întinde uniform peste aluat, ca în fotografia de mai jos.

9. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute, până se rumenește.

Verificați dacă aluatul este gata cu un băț de lemn, acesta trebuie să fie uscat. Lăsați prăjitura să se răcească la temperatura camerei.

Scoateți-o din formă și decorați-o după gust.

Gata! Distracție plăcută!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/naprochud-smachnyy-i-lehkyy-u-pryhotuvanni-desert/












