Creme si Budinci

Un desert delicat, ușor, cu brânză, care se topește pur și simplu în câteva minute! Nu este dificil de preparat, din produse accesibile ca preț, și iese incredibil de gustos și sănătos!

 

 

Un desert delicat, ușor, cu brânză, care se topește pur și simplu în câteva minute! Nu este dificil de preparat, din produse accesibile ca preț, și iese incredibil de gustos și sănătos!

 

Ingrediente:

Formă: 22 – 11 cm

  • Brânză 400 g
  • Lapte 250 ml
  • Gelatină 10 g + apă 50 ml
  • Căpșuni 400 g
  • Caise 400 g
  • Zahăr vanilat 2 lingurițe.
  • Zahăr 80 g sau după gust

 

Mod de preparare: 

Mai întâi, pregătesc gelatina. Am 10 g, o torn cu 50 ml de apă la temperatura camerei, amestec și las să se umfle.

Toată lumea urmează instrucțiunile pentru gelatina sa.

Pentru desert, iau caise coapte și dulci, 400 g.

Le scot sâmburii și le tai astfel încât să fie ușor de măcinat într-un blender. Le transfer într-un bol mare.

Apoi, iau căpșunile, le tai în bucăți mici, astfel încât să arate frumos în desert și să fie ușor de mâncat.

Puteți folosi orice fructe de pădure sau fructe de sezon.

Măcin caisele într-un blender până se fac piure.

Apoi adaug 400 g de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, orice conținut de grăsime este în regulă, 2 lingurițe de zahăr vanilat și 150 ml de lapte.

Bat din nou totul bine până se omogenizează.

Dacă amestecul pare prea gros, adăugați încă 50 ml de lapte, eu am folosit 200 ml în total.
Puteți folosi smântână sau smântână, va fi și delicios.

Gustez masa, zahărul din fructe poate fi suficient. Adaug 80 g de zahăr obișnuit. Amestec bine.

Pentru a face structura mai delicată, frec masa printr-o sită.

Gelatina s-a dizolvat deja, am topit-o la baie de apă. Adaug câteva linguri din masa de iaurt pentru a egaliza temperatura, amestec și torn totul înapoi.

Amestec bine, gelatina este distribuită uniform, desertul iese fraged, nu cauciucat.

Adaug căpșuni, amestec din nou. Dacă doriți un desert mai elastic, puteți lua nu 10, ci 15 g de gelatină.

 

Am transferat masa într-o formă, am luat o formă de brioșe și am tapetat-o ​​cu folie alimentară.

Puteți folosi borcane de mason, pahare sau o formă rotundă cu dimensiunile de 22-23 cm.

Netez desertul, îl acopăr cu folie alimentară și îl pun la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Este ușor de verificat dacă amestecul este gata, dacă își menține forma la apăsare, înseamnă că totul este gata.

Scot cu grijă desertul din formă și îl decorez cu fulgi de cocos.

Ar arăta frumos și niște fructe de pădure sau puțină ciocolată.

L-am tăiat în porții, desertul este moale, își păstrează forma și este ușor de tăiat.

Delicat, răcoritor, moderat de dulce. Dacă este bine răcit, are un gust foarte asemănător cu înghețata.

Poți schimba fructele după gust. Și nu trebuie să măcini caisele, le poți pur și simplu tăia în bucăți și le poți adăuga în amestec.

Poftă bună!

 

 Sursă