
Poți face o ruladă chiar tu. Va fi mult mai gustoasă decât un desert cumpărat din magazin.
Principalul lucru este să urmezi niște recomandări simple. De exemplu, pentru un pandișpan, este mai bine să consumi produse la temperatura camerei.
Această regulă se aplică și ouălor și laptelui. În acest fel, pandișpanul finit va fi mai pufos.
Pentru cremă, ar trebui să alegeți o cremă cu un procent ridicat de grăsime.
Aceasta o face mai fragedă și mai aerisită. Crema trebuie să fie ușor răcită pentru a fi mai ușor de batut. Urmând aceste reguli, veți putea prepara o minune de rulada”.
Ingrediente:
ouă – 4 buc.;
zahăr – 150 g;
zahăr vanilat – 2 lingurițe;
făină – 150 g;
praf de copt – 10 g.
sufleu:
gelatină – 10 g;
apă – 100 ml;
smântână 33-35% – 250 ml;
zahăr – 100 g;
afine roșii – 150 g.
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat timp de aproximativ 5-7 minute, până devin pufoase.
Cerneți făina și praful de copt în amestecul de ouă, frământați ușor aluatul cu o spatulă de jos în sus.
Așezați aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Distribuiți aluatul pe toată suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Rulați pandișpanul fierbinte și lăsați-l să se răcească.
Amestecați gelatina cu apă și lăsați-o să se umfle, apoi topiți-o. Bateți smântâna cu zahărul folosind un mixer până devine cremoasă.
Turnați gelatina în smântână, amestecați și adăugați afinele roșii.
Desfaceți pandișpanul și ungeți-l cu cremă.

Întindeți din nou pandișpanul și puneți-l la frigider pentru câteva ore.

Decorați rulada finită cu smântâna și afinele rămase. Puteți tăia marginile pentru a face rulada să arate prezentabil.
Rezultatul este o ruladă dulce delicioasă.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/rulet-yahidka-sim-ya-prosyt-hotuvaty-schotyzhnya/












