
Să spunem de la bun început că nu este nevoie să folosiți coloranți alimentari în timpul gătitului.
Condimentele naturale vor fi suficiente.
Turmericul măcinat va face gustarea dvs. incredibil de frumoasă și strălucitoare.
Ingrediente:
Ccod – 1 kg
Foi de Nori – 2 buc.
Măsline – 130 g
Maioneză – 1 lingură.
Turmeric – 0,5 lingurițe.
Paprika – 0,5 lingurițe.
Sare – 0,25 lingurițe.
Gelatină – 10 g
Apă – 50 ml
Mod de preparare:
Turnați gelatina într-un recipient mic. Turnați 50 ml de apă peste ea. Amestecați bine.
Lăsați gelatina timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.
Curățați peștele. Puneți-l într-o cratiță. Acoperiți peștele cu apă. Aduceți conținutul cratiței la fierbere.
Apoi gătiți codul timp de 10 minute. Îndepărtați spuma care se formează în timpul procesului.
Scoateți peștele din tigaie. Îndepărtați toate oasele.
Tăiați peștele în bucăți oarecare. Puneți codul în bolul tocatorului. Adăugați maioneză și sare.

Încălziți gelatina umflată, fără a o aduce la fierbere.
După ce cristalele s-au dizolvat complet, turnați amestecul peste pește.
Măcinați totul până obțineți o masă cremoasă omogenă. Împărțiți-o în 2 părți.

Tăiați măslinele în jumătate. Adăugați-le la o jumătate din amestecul de pește. Amestecați ușor.
Adăugați turmericul măcinat și boiaua afumată la cealaltă jumătate din amestecul de peste.
Amestecați până la omogenizare.

Așezați 2 foi de nori una peste alta.
Așezați amestecul de pește cu măsline deasupra sub formă de rolă, depărtându-vă ușor de margine.
Înfășurați totul într-o rolă.

Acoperiți suprafața de lucru cu folie alimentară.
Întindeți amestecul de pește cu condimente pe ea.
Nivelați-l. Așezați ruloul de nori deasupra, în centru.

Rulați totul strâns folosind folie alimentară.
Puneți amestecul de pollock rezultat la frigider peste noapte sau timp de cel puțin 5 ore pentru a permite gustării să se întărească.

Scoateți cu grijă ruloul de pollock gata preparat din folia alimentară.
Apoi tăiați-l în felii de aceeași mărime și așezați-l pe o farfurie.
Dacă doriți să vă faceți pe plac celor dragi, pregătiți un astfel de rulou luxos cu măsline pentru masa de Anul Nou. Nu veți regreta!
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/rybnyy-rulet-krasyva-ta-smachna-zakuska-dlya-svyatkovoho-stolu/












