Preparate din Peste

Un aperitiv delicat și rece pentru masa festivă. O delicatese originală, ușoră și rapid de preparat

 

A prăjit o lămâie și a stors sucul din ea….când vei vedea motivul, vei face și tu la fel!

 

Ingrediente:

sfeclă roșie fiartă – 1 buc (250 g)
ouă – 3 bucăți
ulei de măsline – 1 lingură
făină – 80 g
sare – 1 linguriță (fără lamă)
zahăr – 0,5 lingurițe

Umplere:

file de hering – 200 g
brânză topită – 300 g
castraveți murați – 3 bucăți (medii)
mărar – 0,5 legătură.

 

Mod de preparare:

Dați sfecla roșie pe răzătoarea fină. Apoi separați gălbenușurile de albușuri și adăugați gălbenușurile în bolul cu sfecla roșie. Apoi adăugați sare, ulei și amestecați amestecul.

Un aperitiv delicat și rece pentru masa festivă

Adăugați făina albă în amestec și amestecați totul foarte bine.

Bateți albușurile de ou până devin tari, apoi încorporați-le în aluatul de sfeclă roșie de 2 ori, foarte încet, cu grijă și cu mișcări circulare.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, ungeți-o cu ulei și întindeți aluatul pe toată suprafața.

Un aperitiv delicat și rece pentru masa festivă

Puneți tava de copt într-un cuptor preîncălzit la 180°C și coaceți timp de 15 minute. Apoi scoateți-o și lăsați-o să se răcească complet.

Un aperitiv delicat și rece pentru masa festivă

Adăugați mărar tocat și castravete ras mărunt în brânza topită.

Apoi amestecați totul bine și întindeți amestecul pe întreaga suprafață a prăjiturii răcite.

La capătul laturii lungi a prăjiturii, întindeți heringul tăiat în bucăți mai mici.

Apoi rulați ruloul folosind hârtia de copt și înfășurați-l în ea.

Refrigerati rulada timp de cel puțin o oră. Apoi tăiați-o în felii și serviți.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nizhna-holodna-zakuska-na-svyatkovyy-stil/