
Ingrediente:
Brânză de vaci – 500 g;
Ou – 1 buc.;
Zahăr – 2 linguri;
Făină – 3 linguri;
Sare – ½ linguriță.
umplutura:
Smântână – 150 g;
Zahăr – 2 linguri;
Zahăr vanilat – un vârf de cuțit;
Ou – 1 buc.;
Fructe de pădure.
Mod de preparare:
Brânza trebuie rasă prin razatoare.
Adăugați sare și zahăr, spargeți oul și amestecați. Adăugați făină în masa de brânză, frământați un aluat elastic și lipicios.
Presărați făină pe suprafața de lucru și rulați aluatul sub formă de rola.
Împărțiți aluatul în discuri cu o greutate de aproximativ 70-80 de grame.
Puteți modela papanasii folosind un pahar. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiții pe fiecare parte timp de câteva minute.

Pentru umplutură, amestecați smântâna cu zahărul, zahărul vanilat și oul. Așezați papanasii într-o tavă de copt și turnați umplutura peste ei.

Întindeți fructele de pădure peste. Coaceți papanasii în umplutură la 200 de grade timp de 15 minute.

Se dovedește un mic dejun delicios și consistent. Puteți folosi orice fructe de pădure: zmeură, căpșuni, coacăze.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/ih-nemozhlyvo-zipsuvaty-prostyy-retsept-syrnykiv-yaki-vyhodyat-pyshnymy-ta-nizhnymy/












