
Ingrediente:
Ouă – 4 buc.;
Zahăr – 180 g;
Făină – 200 g;
Unt – 50 g;
Nuci – 200 g;
Sare – un vârf de cuțit;
Praf de copt – 10 g.
cremă:
Unt – 200 g;
Lapte condensat – 380 g;
Cacao – 2 linguri.
Mod de preparare:
Amestecați ouăle cu sarea și zahărul, bateți până devin pufoase și ușoare.
Topiți untul și turnați-l în amestecul de ouă.
Măcinați nucile într-un blender până obțineți firimituri fine și turnați-le în amestecul de ouă, amestecați ingredientele.
Cerneți făina în masa de ouă, adăugați praful de copt și frământați aluatul.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt, turnați o parte din aluat și coaceți la 180 de grade timp de 10-15 minute.
Coaceți și al doilea blat în același mod.

În timp ce blaturle se răcesc, pregătiți crema – bateți untul timp de 2-3 minute.
Turnați laptele condensat în unt și continuați să bateți. Turnați cacaoa în cremă, amestecați și bateți împreună.
Împărțiți fiecare blaturile n în 2 straturi. Ungeți fiecare strat cu cremă, asamblați prăjitura într-un inel de patiserie sau fără ea.
Presați ultimul strat, abia apoi ungeți cu cremă.

Lăsați prăjitura sub celofan pe masă timp de 1 oră pentru a se înmuia, apoi puneți-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

Ungeți părțile laterale ale tortului cu cremă, presărați cu cacao și nuci tocate.

Aceasta este o prăjitură cu nuci elegantă și în același timp simplă. Puteți folosi nuci, alune de pădure sau caju pentru acest desert.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/horihovyy-tort-do-chayu-chy-kavy-spravzhne-svyato-smaku/












