Torturi

Un adevărat festin al gustului pentru toți iubitorii de deserturi bogate, aromate și sățioase. O compoziție armonioasă și echilibrată

 

 

Un adevărat festin al gustului pentru toți iubitorii de deserturi bogate, aromate și sățioase. O compoziție armonioasă și echilibrată

 

Ingrediente:

Ouă – 4 buc.;
Zahăr – 180 g;
Făină – 200 g;
Unt – 50 g;
Nuci – 200 g;
Sare – un vârf de cuțit;
Praf de copt – 10 g.

 cremă:

Unt – 200 g;
Lapte condensat – 380 g;
Cacao – 2 linguri.

Mod de preparare:

Amestecați ouăle cu sarea și zahărul, bateți până devin pufoase și ușoare.

Topiți untul și turnați-l în amestecul de ouă.

Măcinați nucile într-un blender până obțineți firimituri fine și turnați-le în amestecul de ouă, amestecați ingredientele.

Cerneți făina în masa de ouă, adăugați praful de copt și frământați aluatul.

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt, turnați o parte din aluat și coaceți la 180 de grade timp de 10-15 minute.

Coaceți și al doilea blat în același mod.

Prăjitură cu nuci pentru ceai sau cafea. Un adevărat festin al gustului

În timp ce blaturle se răcesc, pregătiți crema – bateți untul timp de 2-3 minute.

Turnați laptele condensat în unt și continuați să bateți. Turnați cacaoa în cremă, amestecați și bateți împreună.

Împărțiți fiecare blaturile n în 2 straturi. Ungeți fiecare strat cu cremă, asamblați prăjitura într-un inel de patiserie sau fără ea.

Presați ultimul strat, abia apoi ungeți cu cremă.

Prăjitură cu nuci pentru ceai sau cafea. Un adevărat festin al gustului

Lăsați prăjitura sub celofan pe masă timp de 1 oră pentru a se înmuia, apoi puneți-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

Prăjitură cu nuci pentru ceai sau cafea. Un adevărat festin al gustului

Ungeți părțile laterale ale tortului cu cremă, presărați cu cacao și nuci tocate.

Prăjitură cu nuci pentru ceai sau cafea. Un adevărat festin al gustului

Aceasta este o prăjitură cu nuci elegantă și în același timp simplă. Puteți folosi nuci, alune de pădure sau caju pentru acest desert.

Prăjitură cu nuci pentru ceai

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/horihovyy-tort-do-chayu-chy-kavy-spravzhne-svyato-smaku/