200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
200 g telemea de oaie
marar verde tocat
o lingurita zahar
1/2 plic zahar vanilat
sare dupa gust
Mod de preparare:
Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
Imparte aluatul in zece bile egale.
Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
Pune o lingura de umplutura de branza.
Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile )
Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.