
Ingrediente:
Ouă – 6 buc.;
Sare – un vârf de cuțit;
Acid citric – un vârf de cuțit;
Zahăr – 180 g;
Făină – 200 g;
Praf de copt – 1 linguriță;
Ulei de floarea soarelui – 70 g;
Lapte – 70 g;
Ciocolată albă – 200 g;
Smântână – 500 ml;
Zahăr pudră – 100 g;
Cremă de brânză – 250 g;
Fulgi de cocos.
Mod de preparare:
Separați albușurile de gălbenușuri, adăugați sare și acid citric în albușuri.
Bateți albușurile cu un mixer, adăugați treptat zahărul.
Adăugați gălbenușurile în albușurile bătute, continuați să amestecați.
Cerneți făina și praful de copt în amestec, frământați aluatul cu un mixer.
Turnați uleiul și laptele peste făină, amestecați și așezați într-un inel de aluat.
Coaceți pandișpanul la 170 de grade timp de 40-45 de minute.

Pentru cremă, topiți ciocolata albă.
Amestecați smântâna și zahărul pudră, bateți până devine pufoasă.
Adăugați brânza mascarpone în cremă, bateți până devine cremoasă.
Turnați ciocolata albă topită în cremă și amestecați.
Împărțiți pandișpanul în 3 straturi, ungeți fiecare strat cu cremă.

Ungeți fiecare strat cu cremă. Asamblați tortul, ungeți părțile laterale și acoperiți cu cremă.

După aceea, puteți decora tortul cu ciocolată topită și fulgi de cocos, bomboane Raffaello.
Rezultatul este un tort Raffaello dulce și delicat.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/solodkyy-svyatkovyy-tort-rafaello/













