Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Torturi

Tortul „Catifea roşie „, simplu si savuros. Este ușor de făcut, iar rezultatele te vor captiva de la prima îmbucătură

 

 

Tortul  ” Catifea roşie ”  , simplu si minunat de bun

 

Ingrediente:  

blat :

  • făină de grâu – 330 g;
  • praf de copt – 6 g;
  • otet – 4 g;
  • sare – 4 g;
  • cacao – 15 g;
  • chefir – 280 g;
  • colorant alimentar – 1-2 lingurițe;
  • unt – 150 g;
  • zahăr – 250 g;
  • ouă – 3 buc.;
  • unt – 100 g;
  • oțet – 1 lingură.

cremă:

  • mascarpone – 500 g;
  • zahăr pudră – 100 g;
  • zahăr vanilat – 1 linguriță;
  • smântână (33-36%) – 400 g.

glazură:

  • gelatină – 6 g;
  • apă – 35 ml;
  • piure de fructe de pădure – 150 g;
  • zahăr – 50 g;
  • apă – 50 ml.

 

Mod de preparare :

Cerneți făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și cacaoa.

Într-un bol separat, amestecați chefirul cu colorantul alimentar.

Topiți untul și combinați-l cu zahărul, ouăle și untul.

Turnați oțetul și amestecați.

rețetă de tort cu oxamit roșu

Combinați ingredientele uscate și umede și amestecați bine până la omogenizare.

Turnați aluatul într-o tavă de copt de 24x24x7 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți la 165-170°C timp de 45-55 de minute.

Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi tăiați-o în 2-3 foi.

Rețetă simplă de tort cu oxamit roșu

Pregătiți crema. Într-un bol, combinați mascarpone, zahărul pudră și zahărul vanilat.

Turnați crema răcită și bateți cu un mixer până se îngroașă.

Rețetă de tort cu oxamit roșu fără mixer

Pregătiți glazura. Înmuiați gelatina în 35 ml de apă și lăsați-o să se umfle.

Într-o cratiță, combinați piureul de fructe de pădure, zahărul și 50 ml de apă și aduceți la fierbere.

Adăugați gelatina umflată și amestecați până se dizolvă complet.

Rețetă delicioasă de tort cu oxamit roșu

Asamblați tortul. Întindeți glazura pe fiecare strat și așezați-le unul peste altul.

Acoperiți tortul cu glazura rămasă și neteziți-o cu o spatulă.

Rețetă de tort de Crăciun cu chervony oxamite

Ungeți prăjitura cu glazură de fructe de pădure și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore. Serviți-o tăiată în porții.

 

Pofta buna !

 

Rețetă de tort Red Velvet de Ziua Îndrăgostiților fără mixer

Sursa