Ingrediente:
- Făină – 400 g;
- Unt – 350 g;
- Gălbenuș de ou – 4 buc.;
- Praf de copt – 10 g;
- Smântână – 60 g;
- Albuș de ou – 4 buc.;
- Zahăr – 170 g;
- Lapte condensat – 250 g.
Mod de preparare:
Pentru a prepara aluatul, încorporați 200 de grame de unt rece în făină folosind o răzătoare.
Adăugați gălbenușurile de ou, praful de copt și smântâna în amestec și frământați aluatul.
Împărțiți aluatul elastic în trei părți egale și formați niște lipii mici și groase. Sigilăm fiecare lipie în folie alimentară.
Puneți lipiile la congelator pentru o oră. În acest moment, bateți albușurile de ou cu un mixer până se formează o masă albă, aerisită, adăugând treptat zahăr granulat.
Radeți una dintre lipiile congelate într-o tavă de copt pentru a forma o crustă.
Pe acest strat de tort întindem un strat uniform de 1/3 din bezea.
Facem încă două prăjituri în același mod. Coaceți fiecare bezea în cuptor la 170 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră.
În timp ce prăjiturile se coac, puteți pregăti crema. Bateți untul și turnați treptat laptele condensat.
Întindem un strat subțire de cremă de lapte condensat pe fiecare strat de prăjitură și îl formăm ca o prăjitură.
Punem prăjitura la frigider pentru o oră.
Puteți decora desertul cu fulgi de cocos, iar înainte de a coace prăjiturile, vă recomandăm să așezați nuci pe bezea.
Pofta buna!