
Ingrediente:
- lapte condensat 300 g;
- 3 ouă (greutate totală cu coajă 195 g);
- sare 1 vârf de cuțit;
- făină de grâu cernută 180 g;
- praf de copt 10 g
cremă:
- smântână grasă (conținut de grăsime 33% și mai mare) 500 g;
- lapte condensat 80 g;
- zahăr vanilat 10 g.
Metoda de preparare:
Bateți ouăle cu un praf de sare timp de 3-4 minute, adăugați laptele condensat, făina și praful de copt.
Ungeți hârtie de copt sau un covoraș de silicon cu unt.
Întindeți jumătate din aluat (330-340 g) într-un strat subțire și uniform.
Coaceți la 180°C timp de 6-7 minute, până când este gata. Coaceți al doilea strat în același mod.
Pentru cremă, bateți frișca rece cu zahărul vanilat, adăugați laptele condensat în frișcă într-un fir subțire, mixând la viteză medie cu un mixer.
Împărțiți prăjiturile răcite în 4 părți, întindeți cremă pe prăjituri și pe părțile laterale.
Puneți prăjitura la frigider pentru 2 ore. Decorați după preferințe.
Pofta buna!












