Torturi

Tort incredibil de fraged și delicios este rapid și ușor de preparat. Straturile delicate cu lapte condensat și acoperite cu o umplutură cremoasă cu gust de înghețată

 

 

Tort incredibil de fraged și delicios este rapid și ușor de preparat. Straturile delicate cu lapte condensat și acoperite cu o umplutură cremoasă cu gust de înghețată

 

Ingrediente:

  • lapte condensat 300 g;
  • 3 ouă (greutate totală cu coajă 195 g);
  • sare 1 vârf de cuțit;
  • făină de grâu cernută 180 g;
  • praf de copt 10 g 

cremă: 

  • smântână grasă (conținut de grăsime 33% și mai mare) 500 g;
  • lapte condensat 80 g;
  • zahăr vanilat 10 g. 

 

Metoda de preparare: 

Bateți ouăle cu un praf de sare timp de 3-4 minute, adăugați laptele condensat, făina și praful de copt.

nul

Ungeți hârtie de copt sau un covoraș de silicon cu unt.

nul

Întindeți jumătate din aluat (330-340 g) într-un strat subțire și uniform.

nul

Coaceți la 180°C timp de 6-7 minute, până când este gata. Coaceți al doilea strat în același mod.

nul

Pentru cremă, bateți frișca rece cu zahărul vanilat, adăugați laptele condensat în frișcă într-un fir subțire, mixând la viteză medie cu un mixer.

nul

Împărțiți prăjiturile răcite în 4 părți, întindeți cremă pe prăjituri și pe părțile laterale.

nul

Puneți prăjitura la frigider pentru 2 ore. Decorați după preferințe.

nul

 

Pofta buna!

 

 Sursă